Joakim Thåström är en av gästerna i kvällens "Skavlan"
Joakim Thåström är en av gästerna i kvällens "Skavlan" - Foto: Terje Pedersen/TT/Pernilla Thelaus /Monkberry

Barnen, kärleken och miljonlönen – allt du vill veta om Joakim Thåström

Sångaren Joakim Thåström är en av gästerna i kvällens "Skavlan". Här är allt du vill veta om hans familj, kärleksliv och svindlande miljontillgångar.


I kvällens avsnitt av Skavlan gör sångaren Joakim Thåström, 64, ett sällsynt besök. Den 12 november släpper han det nya, betydligt gladare albumet "Dom som skiner".

Med på plattan finns bland annat en personlig låt tillägnad hans mamma som gick bort 2012. 

Vill du veta mer om sångaren och hans bakgrund? Nyheter24 har samlat allt du behöver ha koll på!

Foto: Henrik Montgomery/TT

Joakim Thåström sjöng i "Ebba Grön"

År 1977 bildade Joakim Thåström, Lennart Eriksson och Gunnar Ljungstedt den omtyckta punkgruppen "Ebba Grön", kända för låtar som "800 grader" och "Die Mauer". 

Inspirationen till gruppnamnet fick de efter en tysk polisoperation där målet var att gripa terroristen Norbert Kröcher. Operationens namn var "Ebba röd" och när gripandet fullbordades ropade de ut "Ebba grön" i polisradion.

Sedan framgångarna i Ebba Grön har Thåström hunnit bilda ytterligare två band, "Imperiet" och "Peace, Love and Pitbulls", innan han satsade på en ny solokarriär 1997. 

Joakim Thåströms partner är Amanda Ooms

Idag är Joakim Thåström i ett förhållande med skådespelerskan Amanda Ooms, 57. De träffades och blev ett par för första gången redan 1981 – men gjorde slut 1992. Först 18 år senare, år 2010, hittade de tillbaka till varandra.

Sedan dess är de ett par, och bor för närvarande i Berlin. 

Thåströms barn - Jenoa och Tristan

Joakim Thåström har två barn, men den nuvarande partnern Amanda Ooms är inte mamma till någon av dem.

Han fick sitt första barn, dottern Jenoa Thåström, i december 1994 tillsammans med Jenny Thåström Jullesson, 49.

Han fick därefter sonen Tristan Kihlberg Thåström i januari 2000 med Maria Kihlberg, 54. 

Foto: Pernilla Thelaus /Monkberry

Joakim Thåströms lön - så mycket pengar har han

Joakim Thåström har varit verksam som artist i snart 45 år och har med tiden kommit att bli en av Sveriges mest välkända artister. Syns framgångarna på lönekontot?

Minst sagt, visar det sig. Under inkomståret 2020 hade Thåström en fastställd förvärvsinkomst på 4 036 600 kronor. Han har utöver det ett överskott av kapital på 230 935 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av.

Joakim Thåström är dessutom verksam i ett bolag som sysslar med artistisk verksamhet. Bolaget registrerades år 1990 och omsatte drygt 1,2 miljoner kronor under 2020, enligt siffror från Alla Bolag. Företaget har totala tillgångar på 6 093 000 kronor. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

3 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.