Joakim Thåström är en av gästerna i kvällens "Skavlan"
Joakim Thåström är en av gästerna i kvällens "Skavlan" - Foto: Terje Pedersen/TT/Pernilla Thelaus /Monkberry

Barnen, kärleken och miljonlönen – allt du vill veta om Joakim Thåström

Sångaren Joakim Thåström är en av gästerna i kvällens "Skavlan". Här är allt du vill veta om hans familj, kärleksliv och svindlande miljontillgångar.


I kvällens avsnitt av Skavlan gör sångaren Joakim Thåström, 64, ett sällsynt besök. Den 12 november släpper han det nya, betydligt gladare albumet "Dom som skiner".

Med på plattan finns bland annat en personlig låt tillägnad hans mamma som gick bort 2012. 

Vill du veta mer om sångaren och hans bakgrund? Nyheter24 har samlat allt du behöver ha koll på!

Foto: Henrik Montgomery/TT

Joakim Thåström sjöng i "Ebba Grön"

År 1977 bildade Joakim Thåström, Lennart Eriksson och Gunnar Ljungstedt den omtyckta punkgruppen "Ebba Grön", kända för låtar som "800 grader" och "Die Mauer". 

Inspirationen till gruppnamnet fick de efter en tysk polisoperation där målet var att gripa terroristen Norbert Kröcher. Operationens namn var "Ebba röd" och när gripandet fullbordades ropade de ut "Ebba grön" i polisradion.

Sedan framgångarna i Ebba Grön har Thåström hunnit bilda ytterligare två band, "Imperiet" och "Peace, Love and Pitbulls", innan han satsade på en ny solokarriär 1997. 

Joakim Thåströms partner är Amanda Ooms

Idag är Joakim Thåström i ett förhållande med skådespelerskan Amanda Ooms, 57. De träffades och blev ett par för första gången redan 1981 – men gjorde slut 1992. Först 18 år senare, år 2010, hittade de tillbaka till varandra.

Sedan dess är de ett par, och bor för närvarande i Berlin. 

Thåströms barn - Jenoa och Tristan

Joakim Thåström har två barn, men den nuvarande partnern Amanda Ooms är inte mamma till någon av dem.

Han fick sitt första barn, dottern Jenoa Thåström, i december 1994 tillsammans med Jenny Thåström Jullesson, 49.

Han fick därefter sonen Tristan Kihlberg Thåström i januari 2000 med Maria Kihlberg, 54. 

Foto: Pernilla Thelaus /Monkberry

Joakim Thåströms lön - så mycket pengar har han

Joakim Thåström har varit verksam som artist i snart 45 år och har med tiden kommit att bli en av Sveriges mest välkända artister. Syns framgångarna på lönekontot?

Minst sagt, visar det sig. Under inkomståret 2020 hade Thåström en fastställd förvärvsinkomst på 4 036 600 kronor. Han har utöver det ett överskott av kapital på 230 935 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av.

Joakim Thåström är dessutom verksam i ett bolag som sysslar med artistisk verksamhet. Bolaget registrerades år 1990 och omsatte drygt 1,2 miljoner kronor under 2020, enligt siffror från Alla Bolag. Företaget har totala tillgångar på 6 093 000 kronor. 

/
/
Senaste nytt

TV4 svarar på tittarkritiken efter Robinson-finalen: "Vann verkligen Pelle?"

"Vem bor här?" stoppas – då återvänder programmet i SVT

"Vem bor här?", som vanligtvis sänds på söndagar, kommer inte att sändas i helgen och faktum är att programmet inte återvänder förrän nästa år.

The Smile till Way Out West

The Smile är klara för sommarens upplaga av Way Out West. Radioheads "lillasyster", som består av Thom Yorke, Jonny Greenwood och Tom Skinner är även aktuella med nya albumet "Wall of eyes" som släpps i januari.

Nyhetsmorgon-profilernas ursäkt till tittarna i livesändning: "Vi måste be om ursäkt"

Under fredagens sändning av Nyhetsmorgon bjöds på en rejäl skrattfest vilket fick Steffo att inte kunna hålla tårarna tillbaka. Efter incidenten kände sig Nyhetsmorgon-profilerna sig nödgade att be tittarna om ursäkt.

"Baldur's gate 3" blev årets spel

2 timmar sedan
"Baldur's gate 3" blev den stora vinnaren vid spelgalan Game Awards i Los Angeles. Det hyllade fantasyrollspelet korades bland annat till årets spel. Några svenska priser blev det däremot inte den här gången.

"Reacher"-skaparen pensioneras – men inte serien

idag 06:06
Med fler än 200 miljoner sålda böcker är Lee Child en av världens mest säljande författare. Men nu har han gått i pension. Böckerna om Jack Reacher kommer i fortsättningen att skrivas av Childs bror Andrew.