Onsdag 8 Dec
Stockholm

Magdalena Graaf möter kritik – efter Lancelots berättelse i "Behandlingen"

Magnus Hedman
Lancelot öppnar upp sig i Behandlingen. Foto: Stella Pictures
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Behandlingen har kommit att bli ett av höstens mest omtalade program. 

Under tre veckor i avskildhet på en skärgårdsö, har Ola Rapace, 49, Jackie Ferm, 31, Andreas Kleerup, 42, Håkan Hallin, 52, Lancelot ”Lance” Hedman, 21 och Ängie Dehn, 26, genomgått individuellt anpassade medicinska och terapeutiska behandlingar för att kunna ta itu med sina innersta demoner. 

Veckorna har rullat på och en och en har deltagarna i grupp fått berätta om händelserna i livet som format dem. Under det senaste avsnittet var det Lancelot Hedmans tur och han valde då att berätta om sin bardom och då bland annat om pappa Magnus Hedmans drogmissbruk. 

– Uppgiften om livslinjen gör deltagarna för att de själva ska se sitt liv på ett papper och berätta om de händelser som påverkat dem som mest, berättar Lena Tolvers, alkohol och drogterapeut. 

Lance berättar om både toppar och dalar men kommer snabbt in på perioden då han och hans syskon fick klara sig själva. 

– Mina föräldrar skilde sig och då tog sig livet en ganska snabb vändning. Pappa började knarka och levde som att han var 18 år gammal. En grej jag minns väldigt bra från den tiden är att jag varje dag, både i skolan och hos kompisar kände ångest över att behöva gå hem. Jag tänkte "kommer pappa vara nykter nu eller hög", berättar Lance. 

Lancelot Hedman öppnar upp sig om perioden då pappans missbuk var som värst. Bildkälla: discovery+

Lance berättar i programmet att han minns skammen och att han inte vågade berätta om det hela för någon.

– Under en ganska lång period åt jag och mina bröder bara chokladpuffar. Det kunde gå flera veckor. Och denna period har jag insett varade i flera år. Men vi fick liksom ta hand om varandra, berättar Lance. 

– Det var ett helvete, det var det. Och det helvetet höll i sig i tre till fyra år, fortsätter han. 

Lance mamma Magdalena Graaf möter nu stark kritik från sina följare som undrar hur hennes roll såg ut i det hela och hur det kommer sig att ingen ingrep. 


Magdalena har nu svarat på både Instagram och på sin blogg. 

"Lance bodde varannan vecka hos mig. Jag var oerhört driven i arbetet att få magnus på banan, och försöka se till att mina 3 pojkar skulle komma till så liten skada som möjligt.
Barnen bodde i längre perioder hos mig då M mådde dåligt, och M fick bo hos oss i perioder då han inte förmådde att hanterade barnen själv", skriver hon bland annat. 

Magdalena Graaf svarar på kritiken. Bildkälla: magdalenagraaf/Instagram

Nu stöttas Magdalena av andra mammor som menar att man inte ska utsätta någon för mom shaming. 

Se klippet från Behandlingen i spelaren ovan. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela