Lördag 27 Nov
Stockholm

Vd:n om kritiken: "Därför hade Klara Elvgren lösnaglar i godisfabriken"

Nu bemöter Grahns Konfektyrs vd Jesper Lööw kritiken
Nu bemöter Grahns Konfektyrs vd Jesper Lööw kritiken. Foto: Pressbild/Grahns Konfektyr/Youtube

Med lösnaglar och inga handskar gick influensern Klara Elvgren på en välsmakande tur genom Grahns Konfektyrs godisfabrik. Nyheter24 har pratat med bolagets vd Jesper Lööw – det här har han att säga om händelsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När influensern Klara Elvgren, även känd under smeknamnet "Tanbyklara", la upp en vlogg i söndags dök det upp en del fundersamma kommentarer i kommentarsfältet.

Anledningen? I sällskap av Jesper Lööw, vd på "Grahns konfektyr" strosade hon runt i bolagets godisfabrik och provsmakade godis – med lösnaglar, och utan handskar. 

Foto: Skärmavbild/Youtube

Slickade på fingrarna - provade mer godis

Vid ett tillfälle ses hon slicka på sina fingrar när hon provsmakar hockeypulver, för att kort senare använda samma hand för att ta i annat godis. 

I ett inlägg på Instagram har Grahns konfektyr kommenterat kritiken, och sagt att det inte framkommer i videon hur ofta Klara Elvgren faktiskt tvättar händerna. 

"Tanken med videon var att inspirera visa hur produktionen fungerar, och samtidigt visa upp vår fina fabrik. Nu hamnade fokus på något helt annat vilket vi inte är stolta över", skriver Grahns konfektyr på Instagram.

Klara Elvgren och Jesper Lööw. Foto: Skärmavbild/Youtube

Vd Jesper Lööw: "Vi hade ingen kontroll på besökare"

Men det faktum att Klara Elvgren bar lösnaglar under besöker i fabriken berodde på en miss i rutinerna, skriver vd:n Jesper Lööw i ett mail till Nyheter24.

"Angående lösnaglar så är detta inte tillåtet för personalen som jobbar i vår produktion. Vi hade vid besöket av Klara ingen kontroll på besökare, om dom har lösnaglar eller inte", skriver Jesper Lööw.

Han skriver fortsättningsvis att Klara tvättade sina händer regelbundet – och att företaget förespråkar just det före handskar, som kan inge en "falsk trygghet".

"Det är olyckligt att detta inte filmades, vilket gör att situationerna rycks lite ur sitt sammanhang", skriver Jesper Lööw till Nyheter24.

Foto: Skärmavbild/Youtube

Därför fick Klara ha med sig mobilen

Ännu en punkt som kritiserats i Klaras Youtubevideo från godisfabriken är att hon vid flera tillfällen bär på sin mobiltelefon – en erkänd bakteriefälla.

Personalen på Grahns konfektyr tillåts inte bära med sig sin telefon under arbetstid i produktionen. Men när influensers är på besök väljer man att tumma lite på reglerna.

"Vid influencerbesök så är mobiltelefonen ett arbetsredskap och behövs för att filma och fota till ändamålet, och då har vi tillfälligt godkänt användningen", skriver Jesper Lööw till Nyheter24.

Nu råder förbud - både med och utan naglar

Efter händelsen har Grahns Konfektyr varit i kontakt med kommunens miljö- och hälsoinspektion. Framöver råder förbud mot att plocka godis med händerna, vare sig man har lösnaglar eller inte. 

Och till den som är orolig att Klaras provsmakande har smutsat ner godiset har Jesper Lööw lugnande besked.

"Det tas dagligen referensprover från alla batcher i produktionen, som testas och lagras innan frisläppande till kund", skriver Jesper Lööw. 

Nyheter24 har sökt Klara Elvgren för en kommentar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela