Daniel Adams Ray och Oskar Linnros utgjorde rappduon Snook i början av 2000-talet
Daniel Adams Ray och Oskar Linnros utgjorde rappduon Snook i början av 2000-talet - Foto: Duygu Getiren/Malin Rudblom/Vilhelm Stokstad/​TT​

Så är relationen mellan Daniel Adams Ray och Oskar Linnros idag

Rappduon Snook gjorde totalsuccé i början på 2000-talet med hits som "Mister Cool" och "Kommer ifrån". Men sen blev det plötsligt tyst. Hur är relationen mellan bandmedlemmarna Daniel Adams Ray och Oskar Linnros idag?


I kvällens "Så mycket bättre" dyker ingen mindre än artisten Daniel Adams Ray upp, till resterande deltagares stora glädje.

Den 38-årige sångaren är känd för monsterhits som "Gubben i lådan" och "Dum av dig" – men innan solokarriären var han ena halvan av den välkända rappgruppen Snook, tillsammans med Oskar Linnros.

År 2004 vann duon pris på P3 Guld för sitt debutalbum "Vi vet inte vart vi ska men vi ska komma dit". Två år senare tog de emot pris på MTV Europe Music Awards för det efterföljande albumet "Är".

Foto: John McConnico/TT

Daniel Adams Ray: "Skulle dra för mycket åt olika håll"

Men efter att de släppte en remix på låten "Inga problem" år 2007 blev det plötsligt tyst från Snook. Knappt tre år senare började killarna istället släppa musik på eget håll. 

I en DN-intervju från 2010 fick Daniel Adams Ray frågan om några kommande samarbeten med Oskar Linnros stod på agendan – och det lät han minst sagt ointresserad av. 

"Det hade inte gått, det hade varit skitsvårt. Textmässigt skulle vi dra för mycket åt olika håll, det hände redan med Snook ibland. Och min skiva handlar mest om min uppväxt i Kenya, det hade inte gått att kombinera med Sundbyberg", svarade Daniel då, och refererade till Linnros debutsingel "Ack, Sundbyberg".

Foto: Claudio Bresciani/TT

Oskar Linnros: "10 år sen"

Men så plötsligt, under Daniel Adams Rays konsert på Gröna Lund i september 2016, överraskade den forne Snook-duon med att släppa den nya singeln "Sitter på en dröm" tillsammans. 

– 10 år sen 2006, ropade gästartisten Oskar Linnros till det jublande publikhavet.

Men Sitter på en dröm släpptes aldrig under namnet Snook, och även fast de gjorde ett fåtal gemensamma spelningar under 2016 var det aldrig heller som uttalad duo. 

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Så är relationen mellan Daniel Adams Ray och Oskar Linnros idag - 2021

Sedan dess har det varit tyst från både Daniel Adams Ray och Oskar Linnros angående en framtida comeback. Nyheter24 har grävt lite i hur deras relation ser ut idag – och vad vi kan se verkar killarna inte umgås särskilt flitigt.

De är inte vänner på Facebook och följer inte varandra på Instagram. Oskar Linnros följer förvisso inte en enda person, men Adams Ray följer närmare 600 personer – och den forne bandmedlemmen är inte en av dem. 

"Så mycket bättre" sänds på lördagar klockan 20.00 på TV4 och kan streamas på TV4 Play och C More.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hård kritik mot Oscarvinnarens tacktal

Teg slutar ge ut böcker

Förlaget Teg Publishing pausar sin utgivning. Lönsamheten är för dålig och mycket talar för att det inte blir några fler böcker alls, skriver Svensk Bokhandel.

Sanna Guidetti hånar manliga Robinsonprofilen med ny bild

2 timmar sedan
Sanna Guidetti är ett Robinson-fan av rang. Även i år tittar hon och bara efter några avsnitt så har hon bildat sig en uppfattning av åtminstone en person.

Allt om Sebastian Tadros: Ålder, familj och Marcus & Martinus

3 timmar sedan
Sebastian Tadros är en svensk influencer och Youtube-profil. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnskottet? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Tadros.

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

idag 10:48
Levin Larsson vann Farmen 2024 och kommer nu att köpa sina föräldrars gård. Han har nu gett ett glädjande besked om framtiden när det kommer till att göra mer tv.

Lasse Kronér leder allsång i sommar

idag 10:38
Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.