På spåret
Moa och Dilan är aktuella i På spåret. - Foto: Stefan Jerrevång/ TT

Allt du vill veta om Dilan Apak och Moa Lundqvist i På spåret

Det är under fredagens avsnitt av "På spåret" som Dilan Apak och Moa Lundqvist tävlar mot Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson.


Ända sedan den 5 september 1987 har SVT:s På Spåret underhållit miljontals svenskar, och just nu är programmet i full rulle fredag efter fredag,

Denna helg ser vi inga mindre än Dilan Apak och Moa Lundqvist tävla mot Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson.

Vad är Dilan Apak och Moa Lundqvist kända för?

Dilan Apak, 30, är en radioprofil och poddare – som i grunden är utbildad jurist. 

Moa Lundqvist, 30, känner de flesta igen från podden "Lilla drevet". Hon arbetar med podd och som radiopratare och komiker. 

Tjejerna har också SVT-serien Dilan och Moa tillsammans och har även synts till i andra kända, svenska serier. 

Dilan och Moa bor i kollektiv

Det alla inte vet är att Dilam och Moa bor tillsammans i ett kollektiv – tillsammans med sina pojkvänner samt Moas bebis. I kollektivet finns även en hund. 

Allt började för fyra, fem år sedan, då Moa och en vän fått tag i en hyresrätt. Då fyran var för stor för dem frågade de om jag ville flytta in. ”Vad fasen, jag testar”, tänkte jag. Att bo med kvinnor var underbart. Det är mysigt och finns alltid något gott att äta och bindor hemma. När vännen flyttade gav vi oss ut på lägenhetsjakt och hittade en bostadsrätt, som jag köpte innan visning.

I en intervju med Expressen berättade Dilan om hur det kommer sig att de hamnade i kollektivet som är belägrat i Malmö. 

– Allt började för fyra, fem år sedan, då Moa och en vän fått tag i en hyresrätt. Då fyran var för stor för dem frågade de om jag ville flytta in. ”Vad fasen, jag testar”, tänkte jag. Att bo med kvinnor var underbart. Det är mysigt och finns alltid något gott att äta och bindor hemma. När vännen flyttade gav vi oss ut på lägenhetsjakt och hittade en bostadsrätt, som jag köpte innan visning, berättar hon. 

Vad heter Dilan och Moa på Instagram?


Moa heter  @moalun 

Dilan heter @dillepille

På spåret ser du på SVT1 och SVT Play. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!