I en intervju med Nyheter24 berättar Mange Makers medlemmen Didrik, varför gruppen valde att gå skilda vägar
I en intervju med Nyheter24 berättar Mange Makers medlemmen Didrik, varför gruppen valde att gå skilda vägar - Foto: STELLA PICTURES

Därför bröt Mange Makers upp: "Låtar, pengar och tjejer"

Om du är under 30 år, är chansen stor att vet vilka Mange Makers är. För 10 år sedan slog de igång med hitlåten "Fest hos Mange". Men efter fem år i branschen blev det tyst från gruppen. Nu berättar de varför.


Mange Makers är en musikgrupp som blev känd för 10 år sedan, med sin hitlåt "Fest hos mange". Idag har musikvideon över 10 miljoner visningar. Om du är född under 90-talet eller tidigt 00-tal är chansen stor att du kommer ihåg dessa grabbar. 

Mange Makers är tillbaka efter fem år av tystnad Foto: Claudio Bresciani / TT

Varför skapade de Mange Makers?

Men musikkarriären höll inte länge för gänget, efter hitlåten publicerade de 7 ytterligare musikvideor på Youtube inom loppet av fem år. Den sista videon i tidsintervallen har idag 670 tusen visningar och heter "bättre förr". Sedan dess har det varit tomt på Mange Makers Youtubekanal. Tills för nio månader sedan, då de lanserade sin nya dokumentär "Vad hände med Mange Makers?" 

I en intervju med Nyheter24 berättar en av medlemmarna Didrik Rastbäck, 28, varför de gick skilda vägar. 

Det första musikklippet var till början ett skämtprojekt som gruppen laddade upp på Youtube. Men bara dagar efter publicering växte sig klippet stor på plattformen.

– Ingen av oss fattade någonting, berättar Didrik och fortsätter.

– På tre, fyra dagar så var allt igång.

Vart tog Mange Makers vägen? Vi har svaret. Foto: STELLA PICTURES

Varför bröt Mange Makers upp?

När det första klippet publicerades gick killarna i gymnasiet, Didrik förklarar att klippet också var ett resultat av att de ville imponera sin klass. Men efter några år av musikskrivande och turnerande valde de att gå skilda vägar. 

– Vi hade ingen glädje kvar i bandet, berättar han och fortsätter.

– Det var lite för mycket press från olika håll, om nya låtar, pengar och tjejer. 

– Vi tappade vänskapen i bandet, berättar Didrik.

Men idag är de igång igen och har sedan deras nya lansering publicerat två nya musikvideos på Youtube. Den numera trion gästade även musikhjälpen i år. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.