Dan Ekborg är en folkkär skådespelare, som nu är aktuell i den nya Netflix-serien "Folk med ångest"
Dan Ekborg är en folkkär skådespelare, som nu är aktuell i den nya Netflix-serien "Folk med ångest" - Foto: Karin Törnblom / TT och Jonas Ekströmer/TT

Så mycket tjänar skådespelaren Dan Ekborg

Dan Ekborg är en svensk folkkär skådespelare. Han har huvudrollen i den nya Netflix-serien "Folk med ångest". Men hur ser hans liv egentligen ut? Vi har svaret.


Den nya Netflix-serien "Folk med ångest" har blivit en växande favorit hos det svenskafolket, och vem sitter inte på en av huvudrollerna om inte den folkkära Dan Ekborg, 66.

Dan Ekborg och Alfred Svensson spelar poliser i den nya Netflix serien "Folk med ångest"

Dan Ekborg spelar polisen Jim i ett gisslandrama, där han är en av två poliser som försöker lista ut vem som har begått brottet. Den andra polisen spelas av ingen mindre än Alfred Svensson, 30, som främst är känd från sin serie "Leif och Billy". 

Dan Ekborg och Alfred Svensson har huvudrollerna i den nya svenska Netflix-serien "Folk med ångest" Foto: Jonas Ekströmer/TT

Vem är Dan Ekborgs fru?

Dan Ekborg träffade sin fru Emma Ekborg, 30, genom Facebook. Men giftemålet var inte bara guld och gröna skogar, i slutet av september 2020 ansökte de om skilsmässa. Men dagar efter att den hade registrerats hos tingsrätten tog den trettiofem år yngre frun, tillbaka den.

"Vi är gifta och allt är enbart av ekonomiska skäl, som vi löser via revisorer och tekniskt. Vi är fortfarande gifta och ett par. Det är enbart en ekonomisk lösning vi gör”, detta berättar Emma för Aftonbladet

Dan Ekborg och Emma Ekborg ansöker om ny skilsmässa

I slutet av 2021 ansökte de om en ny skilsmässa, detta berättar Dan för Expressen.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Så mycket tjänar Dan Ekborg

Vad tjänar Dan Ekborg? Dan Ekborg har en fastställd förvärvsinkomst på 648 500 kronor under 2020, detta rapporterar Skatteverket till Nyheter24. Det ger en månadslön på strax över 54 000 kronor, om man delar upp den totala summan på årets alla månader. Ekborg har också ett överskott av kapital på 176 003 kronor. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

1 timme sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

3 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.