Söndag 23 Jan
Stockholm

Så mycket tjänar Farmen-programledaren Anna Brolin

Anna Brolin är programledare för Farmen 2022
Anna Brolin är programledare för Farmen 2022. Foto: TV4/Maja Suslin/TT

Anna Brolin är en av våra mest folkkära programledare, som från och med den 9 januari programleder det minst lika folkkära programmet Farmen på TV4. Går det lika bra på kontot som i karriären?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Anna Brolin, 41, är en rutinerad sportjournalist vars karriär går att spåra ända bak till 00-talets början. 

Sedan våren 2008 jobbar hon på TV4, där hon bevakat allt ifrån La Liga och fotbolls-VM för både herrar och damer. År 2011 axlade hon rollen som programledare på flaggskeppet Nyhetsmorgon – och efter det har programledarjobben fortsatt avlösa varandra. 

År 2020 tog Anna Brolin över rollen som programledare i Farmen efter Paolo Roberto, och från och med söndag 9 januari kan vi följa henne och deltagare i ännu en händelserik säsong.

Mer om den och deltagarna i Farmen 2022 kan du läsa här.

Ja, Anna Brolin har många strängar på sin lyra, helt enkelt. Det kommer kanske inte därför som någon överraskning att det går rätt bra för Anna även på den ekonomiska fronten. 


Under inkomståret 2020 hade hon en fastställd förvärvsinkomst på 530 400 kronor. Fördelat lika över årets alla månader ger det Anna en härlig månadslön på strax över 44 000 kronor. 

"Anna Brolin Media AB" håvar in miljoner

Men det slutar inte där för Anna Brolin, som dessutom är verksam i två aktiebolag.

Det första, vid namn "Anna Brolin Media AB", sysslar med konferencier- och moderatorjobb och hade en omsättning på drygt 3,9 miljoner kronor under 2021. 

Aktiebolagets totala tillgångar uppgår till lite drygt 5 miljoner. 

Foto: Christine Olsson/TT

Anna Brolin är aktiv i ytterligare ett aktiebolag

Det andra bolaget heter "A New Angle in Sweden AB" och bedriver konsulttjänster inom företagsrådgivning, coachning och ledarskap. 

Företaget, där Anna Brolins roll är suppleant, registrerades 2016 och har tillgångar på 337 000 kronor, enligt uppgifter från AllaBolag som Nyheter24 tagit del av. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela