Peter Stormare
Peter Stormare. - Foto: 2019 Nils Petter Nilsson / TT NYHETSBYRÅN

Så träffade Peter Stormare sin fru Toshimi: "Lyste om henne"

Peter Stormare är en av Sveriges största skådisexporter. Under sin långa karriär har han hunnit med mycket – han har varit gift två gånger, har två barn och lider faktiskt av ett ovanligt syndrom.


Peter Stormare ålder – hur gammal är han?

Peter Stormare föddes den 27 augusti 1953, vilket innebär att han fyller 71 år under sommaren 2024.

Peter Stormare längd – hur lång är han?

Många är nyfikna på Peter Stormares längd. Enligt hans profilsida på IMDb är han 189 centimeter lång. 

Filmer och tv-program med Peter Stormare – vad har han varit med i? 

Peter Stormare har en gedigen karriär bakom sig och har varit med i många filmer och tv-program, däribland dessa:

  • "Fångarna på fortet"
  • "Prison break"
  • "Black widows"
  • "Entourage"
  • "The big lebowski"
  • "Jägarna 2"
  • "Fanny och Alexander"
  • "Fargo"

Har Peter Stormare fru?

Ja, sedan 2008 är Peter Stormare gift med designern Toshimi Stormare

Hur träffade Peter Stormare sin fru Toshimi Stormare?

Paret träffades på en teater.

– Jag och min vän som var regissör skulle se en föreställning och där stod hon plötsligt i lobbyn. Hon var så otroligt vacker, det bara lyste om henne. Men det var något mer. Det var mer än bara kärlek vid första ögonkastet, det var något spirituellt, har han sagt till Hemmets Journal

Toshimi Stormare kommer ursprungligen från Japan och talade, till en början, knappt engelska och Peter Stormare var heller ingen fena på japanska. Svenskens vän fick därför agera tolk. 

Peter Stormare skrev till Toshimi Stormares pappa

I Skavlan-avsnittet avslöjar också Peter Stormare att han under början av relationen med Toshimi använde en udda taktik för att övertala sin blivande fru. 

Han skrev bland annat brev till Toshimis föräldrar för att presentera sig och "få till liksom en dejt". Han fortsätter med att berätta hur Toshimis pappa ville ”komma över” och träffa sin dotters nye beundrare. Men Peter Stormare åkte istället till Japan för att träffa föräldrarna.

Hur gammal är Toshimi Stormare? 

Peter Stormare var 55 år när paret först träffades. Toshimis ålder är dock okänd. 

Peter Stormares tidigare äktenskap – vem är hans exfru?

Det är dock inte första äktenskapet för Peter Stormare. Han har tidigare varit gift med skådespelerskan Karen Sillas. Paret var gifta mellan 1989 och 2006, och har inga barn ihop. 

I en intervju i Expressen från 2020 berättar Peter Stormare att mötet med Toshimi var "ren intuition". Som tonåring hade hon varit sjuk i två år, utan att läkarna visste vad det var.

– Redan som liten visste Toshimi att hon skulle träffa någon från Europa och leva sitt liv i ett annat land. Så häftigt är livet, sa Peter Stormare till Expressen då.

Har Peter Stormare barn?

Peter Stormare och Toshimi Stormare har ett gemensamt barn: Kaiya Bella Luna Stormare, född 2009. 

Det är Toshimis första barn, och Peters andra. Han har även en vuxen dotter från ett tidigare förhållande, Kelly Stormare, som bor hemma i Sverige. Men trots att Peter bor flera tusen kilometer bort från sin äldsta dotter säger han till Expressen att "deras själar är evigt sammanlänkade"

Har Peter Stormare misofoni?

Till vardags är Peter Stormare folkskygg och berättar att han inte gillar att gå på middagar med två eller fler personer. För Expressen avslöjar han att han lider av syndromet misofoni, som innebär att man avskyr ljud. 

– Jag kan inte vara i folksamlingar med mycket liv och rörelse. Jag har också svårt att vara i en biosalong, när någon tuggar på popcorn eller ett äpple bakom mig. Inte heller kan jag vara i en musikaffär med hög musik och folk som höjer rösterna. Det gör ont i bröstbenet, berättar han.

Har Peter Stormare Instagram?

På Instagram heter Peter Stormare @therealstormare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

1 timme sedan

"Songs of conquest" får släppdatum

3 timmar sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

3 timmar sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

3 timmar sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

3 timmar sedan
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

idag 13:44
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.