Torsdag 26 Maj
Stockholm

Renée Nyberg skämtar om Happy Jankells dödsångest – mitt under inspelning

Happy Jankell syster
Happy Jankell gästar Renées brygga. Foto: TV4

Happy Jankell 28, är en av gästerna i onsdagens avsnitt av Reneés brygga. Där öppnar hon upp om problemen som inspirerade henne till att skriva boken "Livlina". Här får du veta lite mer om den färgstarka Happy.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vilka är Happy Jankells föräldrar?

Föräldrarna till Happy Jankell är inga mindre än journalisten och skådespelerskan Annika Jankell, 60, samt skådespelaren Thorsten Flinck, 60. Föräldrarna separerade när Happy var tre år gammal. 

Vem är Happy Jankells syster?

Happys syster är Félice Jankell, 29, som precis som resten av familjen arbetar som skådespelare. Du har bland annat sett henne i succéserien Snabba Cash som går att hitta på Netflix. 

Nils Tham och Félice Jankell. Foto: Stella Pictures

Det var i november 2019 som Félice Jankell, 29, blev mamma till sonen Winston. Félice, som är tillsammans med H&M-miljardären Nils Tham, 36, delade då med sig av de glada nyheterna på sociala medier, något som Nyheter24 skrev om här. Det hela gick i rasande fart då paret bara samma år gick ut offentligt med relationen efter att de hade lämnat sina respektive. 

Nils är en av Sveriges yngsta miljardärer då han har ärvt delar av klädjätten H&M. Han är son till Lottie Tham, som är en av företagets största ägare.  

Félice och Happy. Bildkälla: Stella Pictures

Happy Jankells serier och filmer

Så, var har du då sett Happy? Jo, bland annat så dyker hon upp i flertalet avsnitt av Leif & BillyTed – För kärlekens skull som handlar om Ted Gärdestad och samt serien Jordskott.

Har Happy Jankell någon pojkvän?

Ja! Hon och pojkvännen Alexander Sjögren har varit tillsammans i närmare fem år.

Happy och Alexander på Way Out West 2019. Bildkälla: Stella Pictures

Har Happy Jankell skrivit en bok?

Happy är författare till boken "Livlina" som är en fiktiv bok inspirerad av hennes eget liv där hon tampas med kontant hälsoångest. I boken finns bland annat ett stycke som lyder: 

”I drömmen om den svenska sommaren glöms baksidorna bort. Getingsticken, TBE-fallen, drunkningsolyckorna och hudcancern hamnar i skuggan av jordgubbar, simborgarmärken och osande barbequekvällar”, där hon syftar på hur rädslan och ångesten förmörkat många ljusa delar av hennes liv.

Happy gästar Reneés brygga

I onsdagens avsnitt av Renées brygga gästar Happy och öppnar då upp sig om bland annat relationen till sin syster, sina föräldrar och till sin ångest. 

Mitt i allt så passade Renée Nyberg på att skämta lite om Happys namn, då hon just berättar att hon lider av ångest. 

"Sad hade nog inte varit ett bättre namn". säger Happy. Bildkälla: TV4

– Det kanske inte är så att du passar att heta just Happy?, säger Renée. 

Som tur var tog Happy det hela på ett bra sätt. 

– Ja alltså... jag tror inte Sad hade varit ett bättre namn, svarar hon. 

– För jag skulle nog säga att jag är någonstans däremellan. Höga toppar och djupa dalar. Kanske lite fler dalar som grundar sig i någon form av dödsrädsla. Att bli sjuk är ju ett sätt att dö på så det är ju där jag hamnat, att jag är rädd att få någon sjukdom. 

– Vad kommer denna hälsoångest ifrån tror du?, frågar Renée. 

– Ångest är ärftligt. Jag vet att mamma varit skonad medan pappa har haft mer av det. Jag tror jag har det i generna samt att det är saker man varit med om, säger Happy. 

Avsnittet sänds onsdag den 26 januari kl. 21.00 på TV4 och TV4 Play.

Kommentera
Kopiera länk
Dela