Anna Skipper programledde hälsoprogrammet "Du är vad du äter" mellan 2005-2012
Anna Skipper programledde hälsoprogrammet "Du är vad du äter" mellan 2005-2012 - Foto: Leif R Jansson/TT/Stella Pictures/TV3

Miljonskulder, rättstvister och sagobröllop – så lever Anna Skipper idag

Hälsoprogrammet "Du är vad du äter", med stenhårda programledaren Anna Skipper i spetsen, gjorde succé under 00-talets mitt, men sen försvann hon plötsligt från rampljuset. Så lever hon idag.


Det omdebatterade kost- och träningsprogrammet "Du är vad du äter" hade premiär på TV3 år 2005 och programleddes under de sju första åren av Anna Skipper, 54.

Efter en paus i fyra år återupptogs programidéen 2016, men då i ledning av hälsoprofilen Annika Sjöö.

"Du är vad du äter" följer personer som behöver kickstarta ett nytt, mer hälsosamt liv med näringsrik mat och motion. Men på Anna Skippers tid mottog man en hel del kritik för hur man behandlade deltagarna. 

Enligt Dietisternas riksförbund spädde programmet på redan befintliga fördomar om överviktiga – och uppmanade dem att leva utefter ineffektiva och ovetenskapliga metoder.

Anna och exmaken Olof Skipper. Foto: Stella Pictures

Anna Skipper dömdes i hovrätten – efter tvist med sin tidigare svärmor

År 2012 lades Du är vad du äter ner – men det var inte det enda som vände Anna Skippers liv upp och ner det året. Samma år skiljde hon sig nämligen från exmaken Olof Skipper, efter 16 år som gifta.

Skilsmässan var början på en svår ekonomisk tid för Anna. Under åren som gifta hade hon och Olof lånat tre miljoner kronor av hans mamma, och Annas tidigare svärmor Laila Skipper.

Pengarna gick till att köpa ett gemensamt hus i Turkiet, och i hovrätten hävdade Anna Skipper att lånet var exmakens. Men det ansåg man inte att hon kunde bevisa – och dömde henne skyldig att återbetala sin före detta svärmor, enligt Aftonbladet.

Foto: Leif R Jansson/TT

Anna Skipper hamnade hos Kronofogden

Fordran gick så småningom över till Kronofogden, som gjorde ett utmätningsförsök på Anna Skipper under hösten 2014. 

Då låg hennes totala skulder på drygt 3,8 miljoner kronor – men utmätningsförsöket visade att hon saknade tillgångar. 

Så träffade Anna Skipper maken Bob Evertse

Då bestämde sig Anna Skipper för att lämna Sverige för något varmare breddgrader. Flytten gick till Amsterdam, där hon hittade kärleken i affärsmannen Bob Evertse

Foto: Stella Pictures

De gifte sig år 2015 på den grekiska Mamma Mia-ön Skopelos. Enligt Anna Skippers Facebook är paret fortfarande tillsammans, och kvar i Amsterdam.

Enligt Svensk damtidning har Anna pensionerat sig från tv-karriären och arbetar istället med att anordna hälsoresor. Hon har tidigare drivit en webbshop, men den är numera nedlagd.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev