Stockholm

Calle Schulmans känga till Alexander Pärleros: "Det är inte så konstigt att..."

"Den censurerade pandemin". Så heter det senaste avsnittet av Alexander Pärleros populära podcast Framgångspodden – som nu får massiv kritik. Och kängorna – de fortsätter att hagla mot profilen.


Under onsdagen släppte Alexander Pärleros ett nytt avsnitt av podcasten "Framgångspodden". 

Alexander Pärleros och hustrun Ida Warg. Bildkälla: Stella Pictures

I det en timme och 22 minuter långa avsnittet, som har titeln "Den censurerade pandemin", intervjuar han läkaren Katarina Gospic och samtalet går till stor del åt att prata om pandemin, vaccin och läkemedelsföretaget Pfizer – som Gospic menar "fifflar" med sina studier eftersom Biontech sponsrat dem.

Anledningen? De vill bara tjäna pengar, enligt Gospic.

I samband med detta delade även Alexander ett klipp på Doktor Mikael Sandström som var helt taget ur sin kontext. Detta resulterade i ett klipp som får det att låta som att Mikael syftar på att läkemedelsbolagen vaccinerar människor för att tjäna pengar – vilket fick honom att se rött. 

Den folkkäre soldoktorn. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT

– Jag blev bestört och besviken, säger Mikael Sandström till Expressen och forsätter:

– Jag har ju varit med i Framgångspodden förut och då verkade han ju adekvat och trevlig och ställde bra frågor, men nu har han ju helt tappat taget, menar han.

Pärleros får känga av Calle Schulman

En som nu valt att uttala sig är Calle Schulman, 42. 

Schulman riktar en hård känga mot Pärleros och tillhörande följarskara och menar att man inte kan ha en åsikt om fakta och vetenskap. 

"Det intressanta med Pärleros och Gospic är inte att de med stor sannolikhet har fel utan sättet de och deras följare argumenterar med ”allas rätt till sin åsikt”. Som att man kan ha en åsikt om fakta och vetenskap. Det känns väldigt nutida va? Att KÄNNA saker rörande fakta", skriver han.

Calle mötte starkt stöd från sina följare där majoriteten höll med honom. När det väl var det någon som ifrågasatte hans åsikt, svarade han snabbt. 

Calle Schulman skriver att det är många som idag vill ha en åsikt om fakta och vetenskap. Bildkälla: calleschulman/Instagram

Pärleros har ännu inte kommenterat Calles inlägg. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.