Farah Abadi är högaktuell i årets "Sommar i P1"
Farah Abadi är högaktuell i årets "Sommar i P1" - Foto: Johan Nilsson/Anders Wiklund/TT

Farah Abadi: Allt om hennes partner, barn och ursprung

Farah Abadi har synts i en rad tv-program, däribland Melodifestivalen, Musikhjälpen och nyheten "1 mot Sverige". Vill du veta mer om stjärnan? Vem är Farah Abadis partner, har hon barn och hur var hennes uppväxt?


Farah Abadi, 34, är en välkänd och populär programledare, känd från bland annat Musikhjälpen och flertalet Sveriges radioprogram. 

Tidigare i år ledde hon Melodifestivalen tillsammans med Oscar Zia – och under hösten gick SVT ut med nyheten att hon gör comeback med Jesper Rönndahl även i Melodifestivalen 2023. Abadi har även tävlat i lag med Johan Glans i "På Spåret" och är en återkommande deltagare i "Bäst i test".

Ja, hon har många strängar på sin lyra, med andra ord. Men hur bra koll har du på Farah Abadis familj, privatliv och uppväxt? Nyheter24 har sammanställt svaren på de frågor om Farah som flest googlar på.

Farah Abadis familj: Partner och två barn

Har Farah Abadi barn? Det har hon – två stycken. Sonen Zackarias, 3, och dottern Juni, 1.

Barnen har Farah Abadi med sin sambo Johan. Hon är väldigt sparsam med detaljer om sin partner, men har tidigare berättat för Damernas Värld att han jobbar som polis. 

I sina sparade höjdpunkter på Instagram dyker sambon upp på en och annan bild – men det är allt som går att luska fram. 

Foto: Instagram/farahabadii
Foto: Instagram/farahabadii

Farah Abadis boende i Klagshamn: "Älskar det"

Farah Abadi föddes i Västervik den 18 januari 1988. hon är uppvuxen i Landskrona, men bor just nu i Klagshamn utanför Malmö.

Här huserar hon och familjen i ett parhus byggt för omkring tre år sedan, där det pågår ett ständigt fixande. Farah och sambon Johan flyttade från en hyreslägenhet in i det nya huset, och till en början var hon skeptisk till förändringen.

– Jag var faktiskt helt emot att ha en trappa hemma men nu älskar jag det. På ovanvåningen har vi sovrum, badrum, vardagsrum och en stor altan – där är vårt hem där är det okej att det är stökigt och man får äta i soffan. Där nere har vi kök, matplats och vardagsrum utan tv, där kan vi umgås och har gott om plats för gäster, har hon sagt i en intervju med Villalivet.

Föräldrarnas ursprung - Farahs Abadis pappa och mamma flydde från Libanon

Farah Abadis föräldrar kom till Sverige som palestinska flyktingar när de var i 20-årsåldern. Bara något år efter föddes Farah, som senare kom att få tre systrar.

– Vi brukade spela in kassettband och skicka till mormor i Libanon. När Facebook kom satt mamma uppe hela nätterna och chattade med gamla kompisar och släktingar, säger Abadi i en intervju med Amelia.

Foto: Stella Pictures

Farah Abadis längd – så lång är programledaren

När Farah Abadi medverkade i SVT-programmet "1 mot Sverige" berättade hon att hon är 1,73 meter lång.

Det heter Farah Abadi på Instagram

Den som vill följa Farah på Instagram kan se fram emo gulliga barnkinder och bakom kulisserna-bilder från hennes olika jobb. 

Du hittar henne under kontonamnet @farah.abadi.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!