Lördag 15 Maj
Stockholm

Özz: "Stalkern sprang upp på scen och läste kärleksbrev"

Özz Nujen är arrangör för kvällens gala.
1 av 4
Özz Nujen är arrangör för kvällens gala. Foto: JOHAN ENGMAN / SCANPIX
Konferencier är Mårten Andersson.
2 av 4
Konferencier är Mårten Andersson. Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Henrik Schyffert sitter i juryn.
3 av 4
Henrik Schyffert sitter i juryn. Foto: DR/Stella Pictures
Magnus Betnér har vunnit tidigare.
4 av 4
Magnus Betnér har vunnit tidigare. Foto: Christian Quinteros/Stella Pictures

Özz Nûjen berättar för Nyheter24 om mardrömskvällen när Peter Wahlbecks galna stalker klättrade upp på scenen och läste kärleksförklaringar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Det här händer på galan

Var? Södra teatern
När? Ikväll kl 19:30, Södra Teatern, Stockholm
Priser delas ut i kategorierna: Årets kvinnliga komiker, årets manliga komiker, årets nykomling, juryns hederspris (till den eller de som betytt mycket för svensk standup i år eller genom åren) Årets skrattstock (går till den eller de som gjort något betydande och utvecklat svensk standup)
Juryn består av: Henrik Schyffert, Babben Larsson, Özz Nujen, Lena Frisk, Janne Westerlund, Elin Nordén, Jakob Öqvist, Cecilia Stenborg och Klas Åkerblom.
Tidigare vinnare: Henrik schyffert, Babben Larsson, Johan Glans, Petra Mede, Ann Westin, Magnus Betnér, Karin Adelsköld med flera.

I kväll går Svenska standup-galan av stapeln på Södra Teatern i Stockholm. För elfte året i rad samlas den svenska komikereliten för årets viktigaste standuphändelse. Under kvällen koras bland annat årets manliga och årets kvinnliga komiker. Komikern Özz Nûjen, 37, är varje år arrangör för galan och konferencier för kvällen är komikern och teveprofilen Mårten Andersson, 38. 

Det är elva år sedan den första Svenska standup-galan. Vad är det sjukaste som hänt på galorna genom åren?

– Det var för några år sedan när Peter Wahlbecks stalker avbröt hela galan. Det var läskigt, roligt och bisarrt. Hon klättrade upp på scen och läste upp kärleksförklaringar för Wahlbeck. Jag var tvungen att tvinga ned henne från scenen.

Hur tänker ni när korar vinnare?

– Vi är sju i juryn som diskuterar. Standup är en färskvara. Bara att vara rolig är en konst i sig, men du ska också överraska, vara ihärdig och ha integritet. Det betalar sig i längden att vara sig själv. Se på Magnus Betnér. Han var inte speciellt populär under sina första år men se hur långt han kommit idag, säger Özz till Nyheter24. 

Vad betyder det för en komiker att vinna pris på galan?

– Det betyder oerhört mycket. De som vinner uppmärksammas i media och blir en komiker som andra komiker ser upp till. Det är de finaste utmärkelserna man kan få i den här branschen.

Bråkar ni mycket inom juryn?

– Vi bråkar alltid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela