Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chris och prinsessan Madeleines barn kan förlora tronrätten

- 27/02/2013, 10:12 -
Madeleine och hennes fästman Chris gifter sig i sommar
1 av 3

Madde och Chris gifter sig i sommar.

FameFlynet Sweden / David Sica

Stros på stan
2 av 3

Paret strosar runt i New York.

Stella Pictures / Gulko-Dessalles

Stannas det i New York tro?
3 av 3

Kommer de stanna kvar i New York?

Stella Pictures / Gulko-Dessalles

I sommar gifter sig Chris O' Neill och prinsessan Madeleine. Men om paret får barn och stannar i New York kan deras eventuella barn förlora tronrätten.

”Tihi” fnissade prinsessan Madeleine, 30, på Youtube när hon och Chris O´Neill, 38 , avslöjade sin förlovning. 

Men om prinsessan väljer att bo kvar i USA finns ett problem hon kanske inte kommer skratta åt. Hennes framtida små prinsar och sessor kan nämligen förlora sin rätt till den svenska tronen, enligt Aftonbladet.

Den 8:e juni blir prinsessan Madeleine och Chris äkta makar. Om de inte flyttar hem till Sverige efter bröllopet kan deras framtida barn förlora rätten till tronen. 

För att man ska få bli kung eller drottning i Sverige ställs två krav: Man måste vara protestant och uppvuxen i Sverige. Det är krav prinsessans barn kanske inte kommer uppfylla om tronen skulle bli deras.

– Om Madeleine och Chris stannar i USA blir det oerhört osäkert. Nu lär inte Madeleines barn bli aktuella för tronen. Men blotta tanken på det här scenariot skulle kunna leda till en konstitutionell kris, säger statsvetaren David Ekstrand till Aftonbladet.

Madeleine har bott tre år i USA. Hovet vill inte kommentera hur länge hon vänts bo kvar där eller vad hennes plan för framtida barn är.

Vad skrek Madeleine år 1985? Kanske blir hennes barn mamma upp i dagen?