Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kändisarnas sjukaste matupplevelser

- 05/03/2013, 12:10
Vem har ätit vad?
1 av 10

Vem har ätit vad?

Stella Pictures/Scanpix/Bilden är ett montage

Renée Nyberg - Jag kom nyligen hem från Irak och där kan jag säga att jag åt väldigt mycket konstiga saker som jag inte riktigt vet vad det var. Bland annat en hög som såg ut som bajs. Vad det var är jag fortfarande osäker på men det var hemskt gott. Det kan ha varit kurdbajs, men i såna fall har de väldigt god smak på avföringen i södra Kurdistan.
2 av 10

Renée Nyberg - Jag kom nyligen hem från Irak och där kan jag säga att jag åt väldigt mycket konstiga saker som jag inte riktigt vet vad det var. Bland annat en hög som såg ut som bajs. Vad det var är jag fortfarande osäker på men det var hemskt gott. Det kan ha varit kurdbajs, men i såna fall har de väldigt god smak på avföringen i södra Kurdistan.

Stella Pictures

Alexander Bard har ätit guldfisksoppa - Man kokar guldfisken och lägger den i soppan. Jag äter ungefär 400 gram guldfisk åt gången när jag käkar guldfisksoppa, säger han.
3 av 10

Alexander Bard har ätit guldfisksoppa - Man kokar guldfisken och lägger den i soppan. Jag äter ungefär 400 gram guldfisk åt gången när jag käkar guldfisksoppa, säger han.

Stella Pictures

Hasse Aro - kokt fågelunge på Filippinerna. Det var en buffe och där fanns det kokta ägg och jag älskar ägg. Så jag slog mig ner vid ett bord tillsammans med några filippinare som tystnade när jag tog det här ägget. Så jag förstod att nu är det någonting på gång här men jag knackar sönder skalet och då ligger fågelungen kvar inuti ägget. Och då sitter alla vid bordet och stirrar på mig och jag känner att jag måste äta upp det. Inte gott.
4 av 10

Hasse Aro - kokt fågelunge på Filippinerna. Det var en buffe och där fanns det kokta ägg och jag älskar ägg. Så jag slog mig ner vid ett bord tillsammans med några filippinare som tystnade när jag tog det här ägget. Så jag förstod att nu är det någonting på gång här men jag knackar sönder skalet och då ligger fågelungen kvar inuti ägget. Och då sitter alla vid bordet och stirrar på mig och jag känner att jag måste äta upp det. Inte gott.

Stella Pictures

Anders lundin - Det var i Borneo, längst in i djungeln så hamnade vi på någon slags skördefest. Där gick de runt med en korg med köttbitar i som vi åt och det smakade som ladugård luktar. Den andra gången korgen kom tillbaka låg det ett aphuvud på botten där, så jag förstod.
5 av 10

Anders lundin - Det var i Borneo, längst in i djungeln så hamnade vi på någon slags skördefest. Där gick de runt med en korg med köttbitar i som vi åt och det smakade som ladugård luktar. Den andra gången korgen kom tillbaka låg det ett aphuvud på botten där, så jag förstod.

Stella Pictures

Jan Guillou drog i sig råa sparvar i Damaskus.
6 av 10

Jan Guillou drog i sig råa sparvar i Damaskus.

Stella Pictures

Tommy Körberg - En burk myror. Det var på 70-talet när sniglar var poppis och man undrade om det inte fanns något konstigare att äta. Så då var det en polare som köpte en burk myror. De smakade socker. Det var inget konstigt. Överreklamerat.
7 av 10

Tommy Körberg - En burk myror. Det var på 70-talet när sniglar var poppis och man undrade om det inte fanns något konstigare att äta. Så då var det en polare som köpte en burk myror. De smakade socker. Det var inget konstigt. Överreklamerat.

Stella Pictures

Niklas Strömstedt har käkat valsushi på Island. - Eller om det kanske var valsashimi och det var fruktansvärt äckligt, men jag smakade i alla fall.
8 av 10

Niklas Strömstedt har käkat valsushi på Island. - Eller om det kanske var valsashimi och det var fruktansvärt äckligt, men jag smakade i alla fall.

Robert Eklund / Stella Pictures

Mark Levengood - De hade grävt ner en haj till min ära på Island, vilket var jätteäckligt. I samband med detta tog de in en burk med skivade fårtestiklar i gelé. Och du vet hur det är, man måste liksom äta. Jag sa ifrån när de bar in en fårskalle, eftersom den ska ätas genom att man sticker in skeden genom ögat. Men hajen smakade surströmming med någon sorts twist.
9 av 10

Mark Levengood - De hade grävt ner en haj till min ära på Island, vilket var jätteäckligt. I samband med detta tog de in en burk med skivade fårtestiklar i gelé. Och du vet hur det är, man måste liksom äta. Jag sa ifrån när de bar in en fårskalle, eftersom den ska ätas genom att man sticker in skeden genom ögat. Men hajen smakade surströmming med någon sorts twist.

FameFlynet Sweden / Robert Eklund

Anton Ewald - Det måste vara…lera eller nåt när jag var riktigt liten.
10 av 10

Anton Ewald - Det måste vara…lera eller nåt när jag var riktigt liten.

Stella Pictures

Bäst att du äter upp din mat innan du läser det här. Definitivt inget för äckelmagade.

Vem har sagt att svenskar är fega när det kommer till att testa märkliga maträtter? Inte de här kändisarna i varje fall. Vad sägs om råa sparvar, skivade fårtestiklar eller valsushi??

Mat från fjärran länder brukar vara spännande och svenssons har tagit pizza, sushi och falafel till våra köttbullshjärtan. Men med en del maträtter är inte fullt lika självklara att stoppa i munnen. På resande fot har svenska kändisar fått både det ena och det andra på tallriken. 

Kokt fågelunge i Fillipinerna. Nedgrävd haj på Island. Apkött i djungeln. Sugen?

För Radio Play har journalisten Robin Israelson intervjuat flera kända profiler om det märkligaste de stoppat i sig.

Klicka på pilarna och se vilken kändis som ätit vad. Bon appétit!