Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ken Ring: Tolv kompisar lever, många sitter inne, två går på heroin

- 13/05/2013, 16:17
Det var i slutet av 90-talet som Ken slog igenom stort.
1 av 3

Det var i slutet av 90-talet som Ken slog igenom stort.

MIKAEL ANDERSSON / SCANPIX

Han har band annat stått på scen med rapparen Petter som tidigare deltagit i programmet Så mycket bättre, som han nu kommer att delta i.
2 av 3

Han har band annat stått på scen med rapparen Petter som tidigare deltagit i programmet Så mycket bättre, som han nu kommer att delta i.

JONAS EKSTRöMER / SCANPIX

Artisten har släppt 11 album.
3 av 3

Artisten har släppt 11 album.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Ken ring var bara tio år när han första gången testade hasch och fyra år äldre när hans mamma gick bort i cancer. I kvällens program av "Livet blir bättre" på TV3 berättar den svenska hip-hoparen om den skakiga uppväxten.

Ken Ring var bara 14 år när hans mamma gick bort i cancer. Men redan innan hade Ken, som inte hade kontakt med sin pappa, och hans syskon tvingats ta steget in i vuxenvärlden alldeles för tidigt. Inte minst på grund av mammans konsumtion av alkohol.

Under sin ungdom snodde han mopeder och cyklar med sina polare och sålde sedan vidare. Själv beskriver han sitt gamla kompisgäng som "små ligister". Men det finns inte många vänner kvar från uppväxten i förorten Hässelby.

– Av mina 20 barndomsvänner så kanske det är tolv i livet. Två är ute och åtta sitter inne. Två av dem är heroinmissbrukare och två har det gått bra för, berättar Ring i programmet.

Musiken blev räddningen

Själv är han säker på varför han står här i dag.

– Musiken. Det är bara musiken, ingenting annat, säger Ring som givit ut 11 album, levererat succélåtar som "Mamma", "Själen av en vän" och "Nu måste vi dra" samt blivit grammisnominerad.

Nu gör Ken allt för att hans egna barn ska få det så bra som möjligt.

– Jag har levt ett liv där man liksom inte har den där familjära tryggheten. Jag har kämpat väldigt mycket för att kunna ge den till mina barn, säger han i programmet som sänds klockan 20.00 på TV3:

Se ett klipp från programmet här: