Lördag 8 Maj
Stockholm

Filip och Fredrik röker marijuana i podcast

Duon ska röka marijuana i en podcast.
1 av 2
Duon ska röka marijuana i en podcast. Foto: SCANPIX / Bertil Ericson / TT
De kritiseras nu av Per Johansson.
2 av 2
De kritiseras nu av Per Johansson. Foto: Reportagefoto / Roger Tillberg

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ska röka marijuana i amerikansk podcast.

Kommentera (29)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De folkkära programledarna Filip Hammar, 39, och Fredrik Wikingsson, 41, är inte rädda för galna upptåg. Men duons senaste tilltag kritiseras hårt. Filip och Fredrik ska nämligen gästa den amerikanska podcasten ”Getting Doug with high” där de ska röka en hel del marijuana samtidigt som de ska besvara programledaren Doug Bensons frågor.

Tidigare har bland annat Jack Black, Sarah Silverman, Cheech Marin och Tommy Chong varit gäster i  ”Getting Doug with high”.

"Supersmickrande" 

– I USA finns det inget kontroversiellt över huvud taget i att vara med utan det är något som världsstjärnor gladeligen medverkar i. Därför var det supersmickrande att bli tillfrågad. Det är också ett perfekt forum för oss att marknadsföra vår podcast inför en amerikansk publik, säger Filip Hammar till Aftonbladet.

Men alla är inte lika glada över den svenska humorduons marijuanarökande. 

"Fruktansvärt dåligt"

– Det bidrar till att normalisera cannabismissbruk och det gör att fler kommer att röka på. De utnyttjar sitt kändisskap på ett fruktansvärt dåligt sätt, säger Per Johansson, generalsekreterare för Riksförbundet narkotikafritt samhälle till Aftonbladet. 

I intervjun med Aftonbladet förklarar Hammar att han inte är någon "marijuanaentusiast" men att han anser att Sverige är "hopplöst efter".

– Det är så oerhört lätt att gräva fram kritiska åsikter i Sverige och än så länge är det så himla fruktlöst att ge sig in i en debatt om droger. Det är bättre att bara inte gå i polemik. Jag när inga förhoppningar om att förändra hans synsätt, avslutar Hammar efter Johanssons kritik.

Kommentera (29)
Kopiera länk
Dela