Lördag 8 Maj
Stockholm

Filip Hammar om sjukdomen: Jag bröt ihop och storgrät

Filip Hammar berättar att han är bipolär. Bipolär sjukdom kallas ibland även manodepressiv sjukdom och innebär att man i perioder är antingen manisk eller deprimerad, skriver Vårdguiden.
1 av 3
Filip Hammar berättar att han är bipolär. Bipolär sjukdom kallas ibland även manodepressiv sjukdom och innebär att man i perioder är antingen manisk eller deprimerad, skriver Vårdguiden. Foto: Reportagefoto / Roger Tillberg
– Jag kan vakna klockan sex och då känner jag mig kanon. När jag har rostat min första brödmacka och smörkniven är nere på brödet – då har det kanske gått tolv minuter sedan jag vaknade – då mår jag skitdåligt!, säger Filip i "Mina två liv".
2 av 3
– Jag kan vakna klockan sex och då känner jag mig kanon. När jag har rostat min första brödmacka och smörkniven är nere på brödet – då har det kanske gått tolv minuter sedan jag vaknade – då mår jag skitdåligt!, säger Filip i "Mina två liv". Foto: Robert Eklund / Robert Eklund
I dokumentärserien "Mina två liv" möter programledaren Ann Heberlein, som själv är bipolär, andra människor som också är bipolära.
3 av 3
I dokumentärserien "Mina två liv" möter programledaren Ann Heberlein, som själv är bipolär, andra människor som också är bipolära. Foto: Claudio Bresciani / TT

Filip Hammar berättar om den tuffa tiden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TV-stjärnan Filip Hammar, 40, är en av många svenskar som har fått diagnosen bipolär. Det är i Ann Heberleins dokumentärserie "Mina två liv" som sänds i SVT, som Filip berättar om sin sjukdom.

Filip själv tror att han har haft sjukdomen hela sitt liv, och han har drabbats av flera ångestattacker.

"Puttade på folk och skrek"


– Jag minns en gång när jag var i New York, det var första gången jag på allvar kände att jag höll på att bryta ihop totalt. Jag var i en sån där stor hiss som tog säkert 16 personer och jag stod och bara puttade ut folk och skrek åt dem, för jag vågade inte åka med några andra människor i den här hissen, berättar Filip, skriver Svt.se.

"Bröt ihop och storgrät"

Han har även sökt hjälp för sin bipolaritet, men valde att inte gå vidare med någon utredning.

– Det kom en stund för ganska många år sedan när jag kände att jag inte ens klarade av att jobba... jag satt i min lägenhet och bröt ihop och storgrät två gånger om dagen trots att jag var nyförälskad. Jag hade precis träffat min nuvarande fru och jag bara grät och grät, säger Filip i intervjun.

Det andra avsnittet av "Mina två liv", där Filip Hammar är gäst, sänds i morgon klockan 21.00 i SVT1.

Kommentera
Kopiera länk
Dela