Edward Blom har inte mycket till övers för köttfria måndagar.
1 av 3
Edward Blom har inte mycket till övers för köttfria måndagar. - Foto: Sigge Klemetz
Det är i magasinet Fokus som Edward Blom skriver vad han tycker om de köttfria måndagarna.
2 av 3
Det är i magasinet Fokus som Edward Blom skriver vad han tycker om de köttfria måndagarna. - Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
Edward Blom.
3 av 3
Edward Blom. - Foto: Yessica Thor / Yessica Thor

Edward Blom rasar mot köttfria dagar – tycker man ska äta husdjur när de avlivats

Edward Blom rasar mot köttfria dagar: Det är PK-kredd.


Det är i en krönika i magasinet Fokus som Edward Blom rasar mot den så kallade "köttfria måndagen".

– Även om man anser att djur är mat, och kött hälsosamt, kommer man inte undan – man måste ändå avstå, för miljön. Men är det verkligen så?, skriver Edward och listar sedan 10 grejer man kan tänka på för miljöns skull – istället för att sluta äta kött.

Bland annat tycker Edward att man kan strunta i bil och flyg, sänka temperaturen hemma, äta upp sina husdjur efter att de avlivats (!), äta alla delar från djuren så som hjärna, ögon och testiklar samt äta "klimatsmarta djur" som kanin.


– Ät alla djur! Mest koloxidutsläpp ger idisslande djur. Så låt oss äta andra. Något av det mest klimatsmarta är kanin – ett fantastiskt mjällt kött som drar åt sig kryddor fint och älskas av alla barn. Även udda småvilt, insekter, småfisk, med mera, kan tas till vara. I en guidebok jag nyligen läste påstods att man i en by på Mallorca av tradition äter råttor. Ja, ni vet vad som kommer: jag har hellre råttorsdag än vegomåndag, skriver han bland annat i Fokus.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Edward Blom?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

2 timmar sedan

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.