Kristin Kaspersen.
1 av 4
Kristin Kaspersen. - Foto: Stella Pictures / Roger Tillberg
I Framgångspodden berättar hon om sin nya diagnos.
2 av 4
I Framgångspodden berättar hon om sin nya diagnos. - Foto: Stella Pictures / Sigge Klemetz
Kristin är stolt över sin adhd.
3 av 4
Kristin är stolt över sin adhd. - Foto: FameFlynet Sweden / David Sica
Kristin Kaspersen.
4 av 4
Kristin Kaspersen. - Foto: Stella Pictures / Sigge Klemetz 1

Kristin Kaspersen om sin adhd: Jag är tacksam

Kristin Kaspersen berättar nu öppet om sin diagnos adhd – och hur den hjälpt henne att komma dit hon är idag.


Kristin Kaspersen, 46, berättar nu öppet om sin diagnos adhd i "Framgångspodden" som drivs av Alexander Pärleros.

– Jag önskar verkligen att jag hade förstått det tidigare. Och jag önskar att andra människor runt omkring hade förstått min kreativitet och hyperaktivitet lite tidigare, säger hon.

I podden berättar Kristin att hon i skolan hade svårt med inlärningen. Det var svårt att få allt att fastna, och ibland fuskade hon.

Hon är även kritisk till hur skolan hanterar de som har adhd.

– Ser du dåligt får du ju glasögon. Det hjärnan behöver hos en person med koncentrationssvårigheter det får vi inte, men ändå ska vi läsa alla texterna och skriva fast vi inte får ihop det, säger hon i podden, skriver Aftonbladet.

I vuxenlivet har adhd:n gjort att hon ibland har haft svårt. När hon jobbade med "Nyhetsmorgon" fick hon gå upp flera timmar tidigare för att försöka lära sig manuset. Men hon är ändå glad över sin diagnos.

– Det är drivkraften av min adhd som gjort att jag har presterat och kommit väldigt långt. Så jag är enormt tacksam för min adhd, säger Kristin i ”Framgångspodden”.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Många avhopp från Eurovision i Malmö

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

1 timme sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".

"Jakt" – på liv och död

2 timmar sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

2 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.