Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ellen Bergström samlade in 40 000 kronor till hemlös kille

- 03/08/2017, 11:28 -
Ellen Bergström och Viktor Frisk.

Ellen Bergström och Viktor Frisk.

Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Skådespelerskan Ellen Bergström och artisten Viktor Frisk har samlat ihop 40 000 kronor tillsammans.

Det var för bara två dagar som Ellen Bergström, 27, och Viktor Frisk, 22, bad sina följare på Instagram om hjälp. Ellen och Viktor berättade om en 27-årig kille som för 10 år sedan drabbades av en nervskada i ryggen. Då var han en lovande elitidrottare med en ljus framtid framför sig.

Efter skadan har han opererats men ingenting har hjälpt, och han lever nu med kronisk smärta.

"Det gör att han inte kan jobba, trots att han vill.. han har ont, ingen vet vad som är fel, han har blivit lämnad, han har inga pengar.. ja.. psykisk terror", skriver Ellen i inlägget.

View this post on Instagram

⭐️ Insamlingen är avslutad ❤️ tack till alla er som engagerat er! Totalt blev det 44 549 kr ⭐️ Jag och @viktorfrisks vill hjälpa en 27-årig kille som har en så sjuk livshistoria.. jag känner honom sedan innan så detta är sant. Kan inte ens föreställa mig hur han måste känna.. Han var ung elitidrottare, riktigt grym och hade en ljus framtid framför sig. Han var rankad högt. Plötsligt fick han en nervskada i ryggen, flera operationer senare så hittade ändå inga läkare felet. Så är det än idag. Hans föräldrar övergav honom när han gick på gymnasiet, kort efter hans skada. Det har nu gått 10 år och han har levt med kronisk smärta sedan dess... Det gör att han inte kan jobba, trots att han vill.. han har ont, ingen vet vad som är fel, han har blivit lämnad, han har inga pengar.. ja.. psykisk terror. Det har gjort att han utvecklat ett grovt självskadebeteende för att flytta över smärtan.. För 4 månader sen blev han av med sin lägenhet och har fått bo hos några kompisar, men det är inte längre hållbart. Han vill upp på fötter igen och styra upp sitt liv! Han har kontakt med psykiatrin, men det är svårt att bli bättre när han inte har tak över huvudet. Nu vill vi göra en insamling till honom så han kan få någonstans att bo, att bo hos mig är inte hållbart i längden eftersom jag bara har ett rum. Swisha valfri summa till 0790 47 16 52 ❤️!!! Ni förstår inte hur mycket detta betyder för honom!! /Viktor och Ellen

A post shared by Ellen Bergström (@ellenbergstrom) on

Killen har blivit av med sin lägenhet och bott hos kompisar, men nu vill Ellen och Viktor samla in pengar till killen.

På bara två dagar har Ellen och Viktor lyckats samla in över 40 000 kronor. Ellen har fått flera tips på bra läkare att kontakta, och nu återstår att hitta en lägenhet och ett jobb så att killen kan betala sin hyra i framtiden.

View this post on Instagram

⭐️ Insamlingen är nu avslutad, totalt blev det 44 549 kr, kommer uppdatera er när vi hittat lägenhet ⭐️ (Se senaste inlägget för att förstå). Tillsammans har vi nu fått ihop 40 500 kr till boende tack vare swish-insamlingen. TACK! Det ni har gjort är obeskrivligt. Nu återstår det att hitta en lägenhet, ett enklare jobb (gärna kreativt) så han får en inkomst och kan betala hyran i framtiden och en hejdundrande läkare som kan hitta felet på hans nervskadade rygg. Vi har fått in flera tips på läkare, och en som jag tror på, från Karolinska Institutet, kommer tillbaka från semestern nästa vecka! Vet ni någon lägenhet i Stockholm med omnejd med en hyra på max 7000 kr? (Vet att det är svårt men måste fråga), skriv till mig på PM! Och återigen - tack! ❤️

A post shared by Ellen Bergström (@ellenbergstrom) on

Så fint gjort! <3


Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!