Onsdag 8 Dec
Stockholm

Kenza sågar VeckoRevyn

1 av 2
2 av 2

"Nu har ni gjort bort er, VeckoRevyn."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Snart är det dags för Blog Awards, en gala arrangerad av VeckoRevyn där man delar ut priser till olika bloggare.

Men nu går en av de största bloggerskorna öppet ut och bojkottar galan - Kenza Zouiten.

19-åringen, som för övrigt prydde tidningens omslag för bara några veckor sedan, menar att det är orättvist att de största bloggarna får komma gratis medan andra tvingas betala 200 kronor för att få närvara på Blog Awards:

"Det är bara vi som har tillräckligt stora bloggar (alltså vi som kan ge dem tillräckligt mycket gratisreklam) och är nominerade som får komma gratis. De andra måste betala 200 kronor.

Det spelar alltså ingen roll att de redan har en massa sponsorer, för nu måste bloggarna alltså BETALA för att göra reklam för dem. För det är reklam de får. Bloggarna går dit, bloggar om det, bloggar om innehållet i goodiebagsen och får sponsorerna att hurra.

Det här är inte rätt. Det är inte rätt att man ska betala för att få komma och sedan göra reklam för dem och det är ABSOLUT INTE rätt att vissa av oss får komma gratis medan andra måste betala. Nu har ni gjort bort er, VeckoRevyn.

Nu bojkottar jag och flera andra bloggare Blog Awards och jag hoppas att ni är med oss, för det här är inte okej", skriver Kenza på bloggen.

Men Louise Bratt, chefredaktör på VeckoRevyn, har en annan åsikt. Hon menar att biljetter lagts ut till försäljning eftersom årets event är betydligt större och kostar mer att arrangera än tidigare. Dock kan hon förstå att vissa är besvikna:

– Ja, även om biljettpriset är lågt med tanke på att man får en upplevelsedag och en fantastisk galakväll med underhållning förstår vi naturligtvis att det kan kännas lite för dem som fick gå gratis förra året. Men som sagt, vi måste hitta ett sätt som gör att vi kan fortsätta satsa på Blog Awards, säger Bratt, enligt VeckoRevyn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela