Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Käka samma mat som Kenza och Tyra

Carolin Norgren tillsammans med dottern Freja.
1 av 2

Carolin Norgren tillsammans med dottern Freja.

Mårten Silverkälla.
2 av 2

Mårten Silverkälla.

Nöje | 08/10/2010 15:28

Den profesionelle kocken Mårten Silverkälla lagade maten när Carolin Norgren överraskades i Kenza & Tyra Show. Spana in vad han bjöd på.

Succéshowen Kenza & Tyra Show gästades av superkocken Mårten Silverkälla när de uppfyllde Carolin Norgrens dröm.

– Det var förmodligen en av de bästa måltiderna jag ätit. Jag önskar att jag kunde laga sådan mat, säger Norgren om maten.

Och vad Silverkälla bjöd på? Häng med nu:

"Västerbottenostbakad lax med fäskpotatissallad och örtcremé. Limemarinerade jordgubbar & blåbär, varvade med grön och gul kiwi tillsammans med vanilj & jordgubbskesella och chokladcookie"

Är du också sugen på att äta samma mat som Kenza, Tyra och Carolin? Då har du kommit alldeles rätt.

Så här lagar du superreceptet från Kenza & Tyra Show

Västerbottenbakad lax med färskpotatissallad & örtcrème

600-800 g Laxfilé

100 g Västebottenost

1 kg Färsk potatis

2 st Avokado

100 g Spenat

En ask Sockerärtor

Ett knippe Vårlök

En halv ask Ärtskott

En ask Coktailtomater

50 g Valnötter

Balsamvinäger

Olivolja

1 st Lime

Lätt crème fraiche

Dill, gräslök, persilja

Koka potatisen, låt den sedan svalna och dela upp den i bitar. Hacka upp grönsaker och blanda det tillsammans med potatisen och spenaten. Gör en vinegrette på 1 del balsamvinäger,1 del lime och 4 delar olivolja som sedan vänds i potatissalladen innan servering. Strö över valnötter.

Riv osten och strö sedan över den på laxfiléerna, toppa med peppar och salt efter smak. Lägg in laxen i ugnen på 175 grader i 10-15 minuter.

Hacka örterna och blanda med lätt crème fraiche och krydda efter smak

Krämig jordgubb- och blåbärssalad

1 st Vaniljstång/vaniljpulver

1 liter Jordgubbar

200 g Färska blåbär

2 st Grön kiwi

2 st Gul kiwi

Jordgubbskesella

Chokladcookies

Dela jordgubbarna och blanda tillsammans med blåbären och 1 msk socker, pressa i ½ lime.?Skala och dela den gröna och gula kiwin. Smaksätt jordgubbskesellan med vaniljpulver. Varva sedan dessa tre delar i ett glas och toppa med krossade cookies.

?Choklad Cookies ?12 stycken

100 g smör eller margarin?2 dl farinsocker?1/3 dl strösocker?1/2 tsk vaniljsocker?3 dl havregryn?1 ägg?1,5 dl mjöl?1/2 tsk salt?1/2 tsk bikarbonat?125 g mörk blockchoklad, grovhackad

Blanda smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker och rör tills det blivit en krämig konsistens. Tillsätt havregryn. Vispa upp äggen lätt och rör ihop med smörblandningen. Blanda mjöl, salt och bikarbonat och knåda ihop med den övriga smeten. Tillsätt blockchokladen. Klicka ut smeten med en matsked på bakplåtspapper med gott om mellanrum och tryck till dem. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 150 grader i 10-15 minuter