- Foto: Emma Malmlöf

“Ger man sig in i bloggvärlden får man bloggvärlden tåla”

Krönika. Nyheter24:s Mimmi Lexander om varför bloggarnas privatliv inte längre är deras privatsak.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Mer om Mimmi

Mimmi Lexander, 29, är nöjeschef på Nyheter24.

Hon twittrar här.

Vi fick en kommentar igår av en läsare på Facebook gällande artikeln om att Katrin Zytomierska är förkrossad efter Bingos Rimérs svek . Signaturen Mamacita Toresson tyckte att det var “deras privatsak” och att “det definitivt finns viktigare saker att skriva om än andras draman”.

Nu är det så att år 2012 är bloggsfären av sådant allmänt intresse att Katrin, Kissie, Tyra, Kenza och gud vet vem kan leva på sina bloggar. Hundratusentals personer läser dagligen om vad bloggarna äter till frukost, hur de klär sig, hur de fixar sina löshår, vad de dricker för skumpa och framför allt om deras svek, bråk och draman.

Katrin är en vuxen människa. Hon är fullt medveten om att över 150 000 personer varje vecka läser det hon skriver. Väljer man att helt öppet berättat om sina privata problem rakt ut på nätet så vet man om att det kommer att tas upp i nöjespressen.

Det är inte synd om Katrin eller någon annan som får sitt privatliv omskrivet i media efter att själv ha valt att dela med sig av det. Alla har ett eget val. Vill man inte ha sitt privatliv utfläkt offentligt så skriver man inte om det. Man kanske inte borde blogga över huvud taget.

Näthatet är vad det är, men alla som bloggar vet om spelets regler. Det kommer att kommenteras, att både älskas och hatas, att smutskastas och att ja, även bli rubriker och artiklar.

Understrykas bör dock att Katrin själv inte har klagat. Kanske vill hon ha stöd från läsarna? Kanske vill hon ha rubriker?

Nu hör det även till saken att den omnämnda artikeln var vår mest lästa igår. Så ja, vi kommer att fortsätta att skriva om vår tids nya kändisar. Har man skrivit om sina privata problem öppet är det inte längre "ens egen privatsak". Ger man sig in i bloggvärlden får man bloggvärlden tåla.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ozzy och Cher till rockens finrum

1 timme sedan

Zendaya fick börja från noll – "kunde inte"

1 timme sedan
Jodå, Zendaya har hört talas om Björn Borg. Inför huvudrollen i ”Challengers” tillbringade megastjärnan dagar med att titta på berömda tennismatcher på Youtube för att se och lära.

Miljontals visningar för falsk Bond-trailer

3 timmar sedan
Trots tydlig information om att det handlar om en koncepttrailer skapad "för konstnärligt och underhållningsändamål" har ett klipp med Henry Cavill som James Bond fått över 2,3 miljoner visningar på Youtube.

Patti Smith tackar Taylor Swift för omnämnande

igår 22:08
Artisten och poeten Patti Smith och poeten Dylan Thomas nämns i titelspåret på Taylor Swifts nya album "Tortured poets department" som släpptes i fredags.

Efter 50 år kommer boken Kubrick stoppade

igår 18:26
25 år efter hans död och mer än ett halvt sekel försenad publiceras nu boken som Stanley Kubrick inte ville att någon skulle läsa.

Han förgiftade hela lägret i Robinson 2024 – innan tävling

igår 16:00
Robinson 2024 fortsätter att leverera. Men någonting tittarna inte fick se under veckans gång – det var att en deltagare förgiftade ett helt läger.