Stockholm

"Vi behöver riktiga karlar och män – inga jävla hen"

Gabriella Bark.
Gabriella Bark. Foto: Faksimil/Nyheter24

Nyheter24:s Gabriella Bark diskuterar urartad feminism, grottmän och hennes inre hat till ordet "hen".


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
"Stolt över att inte vara en grottman"

Nyheter24:s Viktor Adolfsson skriver om manliga ideal, hen och jämställdhet – med anledning av Gabriella Barks krönika.

Läs mer här.

Om skribenten

Gabriella Bark är nöjeschef hos Nyheter24.

Följ henne på Twitter: @GabriellaBark

 

Grottmannen vaknar upp med ett ordentligt ryck. Arg och redo. Han går med bestämda steg ut genom grottan och blickar ut över den djupa djungeln. Hans djungel. Hungrig som ett ursvultet villebråd tar han en rejäl sten och knackar sedan ihjäl första bästa vildsvin som korsar hans väg.

Han vrålar och skriker av segerns sötma. Han känner sig stark och oslagbar. Väl tillbaka utanför grottan, mätt och belåten, får han syn på sin kvinna. På ett ögonblick fylls han av lust. Grottmannen grabbar tag kvinnan i håret och sliter in henne i grottan. Han har ursinningslöst gorilla-sex med henne tills han är utmattad och nöjd.

Vi vaknar upp några tusen år senare.

Feminismen har spridit sig som en löpeld och männen är idag blott en skugga av den vrålande grottmannen. Idag blir de pappa-deprimerade över att morgonträningen bytts ut mot blöjbytning. De åker ut på själuppfyllande resor till Thailand i ett tappert försök att ”hitta bollarna”. De är arga och bittra över den kroniska tristess som bitit sig fast i deras vardag. När de lägger sig i soffan med en iskall bärs i handen för att kolla när Zlatan avgör för PSG i andra halvlek, då har de det betydligt bättre än vad grottmannen någonsin hade det. Men varför har då så många av dagens män vacklande självkänsla?

De får inte längre känna sig som män.

Tjejer förlåt, men hela jämställdhetsgrejen har gått så långt att männen har börjat tappa sin identitet. Och tacka för det. Arga feminister finns nu överallt och gallskriker så fort en man betalar notan, håller upp dörren, råkar titta lite för länge på någons bröst eller helt enkelt tar för sig i vardagen. Det har gått från ”lika lön för lika arbete” till att försöka trycka tillbaka snoppen in i kroppen på dem. Och som lök på laxen - nu ska även barnen uppfostras som H.E.N.

What... the fuck?

Jag ska vara helt ärlig. Ordet hen får mig som kvinna att längta tillbaka till tiden då vår enda uppgift var att sära på benen och hålla brasan vid liv. Missförstå mig rätt, jag är tjej och jag är helt för jämställdhet, men det börjar gå för långt. Låt män vara män, och kvinnor vara kvinnor. 

Och hen - go fuck yourself.

Jag vill vara omgiven av stolta och självsäkra män. Inga gorillaknullande grottmän, men inte heller några hålögda nervvrak som knappt kan liknas vid skuggor av sina alfahanar till förfäder. Nej brudar, det är dags att vi tar ett steg tillbaka. Och killar, börja ta för er, avlossa ett ordentligt djungelvrål, slå er över bröstet och våga vara maskulina män.

Inga men, och inga jävla hen.

"Jag är stolt över att inte vara en grottman". Nyheter24:s Viktor Adolfsson svarar och skriver om manliga ideal, hen och jämställdhet – med anledning av Gabriella Barks krönika. Läs mer här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.