Naked Attraction kommer till Sverige
Naked Attraction kommer till Sverige - Foto: discovery+

Naked Attraction kommer till Sverige – nu kan du hitta kärleken naken i tv

I vissa dejtingprogram påstås det att kärleken är blind. I "Naked attraction" handlar det mer om att undersöka deltagarnas "primala instinkter" och nu är det dags för en svensk version, meddelar strömningstjänsten Discovery +.


Det internationellt populära formatet går nämligen pang på rödbetan och låter sina kärlekskranka deltagare dejta helt utan kläder. En deltagare ska välja en dejt bland potentiella kandidater, som står helt avklädda bakom en vägg. Bit för bit hissas väggen upp och den som väljer baserar sina val på instinktiva preferenser.

Ytligt? Inte alls, hävdar programmakarna.

"Jag ser att 'Naked attraction Sverige' har stor potential att nyansera debatten om ouppnåeliga eller osunda kroppsideal samt att programmet kan visa en motvikt till en ytlig dejtingvärld. Det känns lite som ett revolutionerande koncept med den positiva och lustfyllda tonen i kontrast till mycket annat i media och vårt samhälle i dag", säger Aurora Brännström, sexualupplysare vid RFSU, som ingår i redaktionen och castingprocessen, i ett pressmeddelande.

Då har Naked Attraction Sverige premiär

"Naked attraction" ska sändas på Discovery + senare i år.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!