Tommy Körberg
Tommy Körberg är inlagd på sjukhus. - Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT Bild, Fredrik Persson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Tommy Körberg på sjukhus: "Smärtar mig oerhört"

Tommy Körberg ställer in sin sommarturné på grund av sjukdom. Han är just nu inlagd på sjukhus.


Tommy Körberg inlagd på sjukhus

Den folkkära artisten Tommy Körberg, 75, ställer in sin sommarturné på grund av sjukdom. Han är just nu inlagd på sjukhus.

”Det smärtar mig oerhört över att behöva ställa in min sommarturné "Grand Finale" och göra min publik besviken. Tyvärr kommer det inte att vara möjligt för mig att slutföra turnén då jag har fått tillbaka en elakartad bakterie som den här gången satt sig på ryggen och skapar akut ryggsmärta. Jag är nu inlagd på sjukhus för utredning och behandling”, säger han i ett pressmeddelande.

Tommy Körberg tvingas nu ställa in sin turné. Bildkälla: Fredrik Persson/TT Bild

Det här är Tommy Körberg

Tommy Körberg, eller Bert Gustav Tommy som han heter föddes den 4 juli 1948 i Skellefteå. 

Sedan Tommy släppte sitt första album "Judy min vän" 1969 så har det hunnit gå mer än 50 år – och sedan dess har han släppt en hel del plattor. Allra mest känd är han givetvis för "Stad i ljus" som han kammade hem Melodifestivalen-vinsten med 1988.

Tommy Körberg (mitten) tillsammans med Benny Andersson och Björn Ulvaeus skålar efter premiären av musikalen Chess i London 1986. Tommy gjorde minst sagt succé som Anatolij i den älskade musikalen. Bildkälla: AP Photo/Gerry Penny/TT Bild

Men även hans tolkning av “O helga natt” och “Julen är här” har gått rätt in i den svenska folksjälen.

Hur många barn har Tommy Körberg och är han gift?

Sedan den 14 juli 2007 är Tommy gift med Anne-Charlotte Nilsson. Paret lever tillsammans på Södermalm i Stockholm. 

Tommy Körberg och hustrun Anne-Charlotte på Melodifestivalens efterfest 2013. Bildkälla: Stella Pictures.

Tommy Körberg har varit gift två gånger tidigare. 1988 gifte han sig med den brittiska skådespelerskan Amanda Waring. Efter att det äktenskapet sprack så gick Tommy vidare med norskan Kirsti Skavberg Roaldsen. De gifte sig år 1994, men drygt tio år senare – 2005 för att vara exakt – blev det skilsmässa för Tommy och Kirsti.

Tommy Körberg har tre barn. Sonen Anton Körberg, som han har tillsammans med Anki Lidén, föddes 1977. Tillsammans med Kirsti Skavberg så fick Tommy sonen Erlend – han föddes 1996. År 2009 föddes Tommy och Anne-Charlottes dotter Elvira.

Tommy Körberg med sönerna Anton och Erlend. Bildkälla: Stella Pictures
Tommy Körberg med hustrun Anne-Charlotte och dottern Elvira. Bildkälla: Stella Pictures.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!