Pernilla Wiberg
Pernilla Wiberg avslöjar ett av hennes smarta träningsknep. - Foto: SVT

Pernilla Wiberg visar superkroppen vid 53 – avslöjar smarta träningen

Pernilla Wiberg slutade tävla år 2002 – men den flerfaldiga OS-medaljören har inte legat på sofflocket och slappat bara för det. I Stjärnorna på slottet på SVT så avslöjar hon nu ett av sina smarta träningsknep. Läs mer och se bilderna här på Nyheter24.


Pernilla Wiberg, 53, sitter på två OS-guld och fyra VM-guld. Hon är en av Sveriges allra främsta alpina skidåkare genom tiderna, men år 2002 la hon proffskarriären på hyllan. 

Pernilla Wiberg 1991. Bildkälla: Jan Collsiöö/TT Bild
Pernilla Wiberg med sin OS-medalj 1994. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild
Pernilla Wiberg tar OS-guld i storslalom i Albertville. Bildkälla: Hans T Dahlskog/TT Bild

Men trots att hon inte tävlar längre så håller sig "Pillan" fortfarande i toppform.

1994 flyttade Pernilla Wiberg till Monaco, och där bor hon än idag med maken Bödvar Bjerke och parets två barn. Banden till det alpina har Pernilla givetvis inte klippt helt – hon driver nämligen det oerhört populära hotellet Pernilla Wiberg Hotel i Idre fjäll.

Allt om Pernilla Wiberg – Barn, förmögenhet och lyxlivet med maken

Pernilla Wiberg med sin norske tränare och pojkvän Bödvar Bjerke på VM i USA 1999. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Pernilla Wiberg avslöjar sitt träningsprogram

När Pernilla intervjuades av Expressens bilaga Hälsoliv så berättade Pernilla mer om livet i Monaco och hur hon tränar för att hålla sig i form.

– Om vi inte har några krämpor tränar oftast jag och Bödvar ihop hemma i Monaco. På måndagar springer vi en timme, tisdagar simmar vi. Onsdagar samlas ett gäng från olika länder på torget. Sedan går vi upp på berget under två timmar och ned igen. Då diskuteras allt mellan himmel och jord!, berättar Pernilla för tidningen.

Pernilla Wiberg med Bödvar och barnen. Här på Kolmården år 2015. Bildkälla: Stefan Jerrevång/TT Bild

Pernillas karriär har skänkt henne – och miljontals sportfantaster världen över – mycket glädje. Men också smärta. Under åren har hon gjort hela tolv knäoperationer, efter skador hon dragit på sig under åren i backen. 

– Torsdagar går jag på gymmet för mina knän. Jag får lite problem annars, jag har ju gjort tolv knäoperationer. Fredag är fritt val. Ibland städar vi. Andra gånger sitter vi på motionscykeln hemma i lägenheten och jobbar samtidigt. Multitasking, berättade Pernilla Wiberg vidare då.

Pernilla Wiberg avslöjar superknepet i Stjärnorna på slottet

När det är Pernilla Wibergs dag i Stjärnorna på slottet på SVT så berättar hon om ett annat smart träningsknep som hon anammat. Nämligen att gå i vatten.

Pernilla Wiberg kör ett tufft pass i vattnet. Bildkälla: SVT
Pernilla Wiberg har dragit på sig ett dussin knäskador under sin karriär. Hon håller fortfarande igång med träning och fysisk aktivitet för att slippa problem med knäna. Bildkälla: SVT
Pernilla Wiberg tar ett djupt andetag under den tuffa vattenträningen. Bildkälla: SVT

– Det här med att gå i vatten. Om man har lite ont i leder och sådär. Det är mumma, säger Pernilla Wiberg i Stjärnorna på slottet – och hoppar ner i det svenska, svalkande vattnet med vikter kring anklarna och fria vikter i händerna.

Tungt!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!