Tina Mehrafzoon ramar in årets Melodifestival.
Tina Mehrafzoon ramar in årets Melodifestival. - Foto: SVT

Tina värmer upp tittarna inför Melodifestivalen

Programledaren och musikjournalisten Tina Mehrafzoon leder uppvärmningen inför Melodifestivalen – och tar därmed vid efter Linda Bengtzing, som höll i förfesten förra året.


Melodifestivalen 2024 – vad är "Förfest!" ?

"Förfest!" drar i gång en halvtimme före tävlingen och sänds på SVT Play, Tiktok och Youtube. Där träffar Mehrafzoon artisterna och analyserar Melodifestivalen-snackisar. Hon ramar också in tävlingen med wtt eftersnack som tar vid när tävlingens sändning upphört.

"Jag vill att det ska kännas lika kul och pirrigt för alla hemma i sofforna som för artisterna backstage. Med 'Förfest!' sätter vi tonen och vi sopar inte undan konfettin förrän vi kramat ut allt det bästa i vår 'Efterfest!'", säger hon i ett pressmeddelande.

Vad är Tina Mehrafzoon känd för?

Mehrafzoon har arbetat med musikjournalistik på Sveriges Radio P3 sedan 2013 och bland annat varit programledare för "P3 Musikguiden".

Tina Mehrafzoon i Melodifestivalen 2024

Deltävling 1 i Melodifestivalen 2024 kommer att äga rum i Malmö den 3 februari. Sedan äger deltävlingarna rum varje lördag fram till finalen av Mello 2024 kommer att sändas från Friends Arena i Stockholm den 9 mars 2024. 

Innan varje deltävling kommer Tina Mehrafzoon en halvtimma innan start värma upp tittarna. Det ser vi fram emot.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!