Nyheter24
Annons

Tången gav deltagaren kväljningar

Publicerad: 9 nov. 2025, kl. 23:49
Niklas Ekstedt, Mischa Billing och Thomas Sjögren utgör juryn i "Sveriges mästerkock". Pressbild. Foto: Nina Holma/TV4
Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfrittPrenumerera

Förutom att laga en måltid till barn – med ingredienser slumpmässigt ihopplockade av samma barn – skulle de tävlande på söndagskvällen laga en rätt där alger, tång eller sjögräs spelade en framträdande roll.

Stjärnkocken och jurymedlemmen Thomas Sjögren inledde tävlingsmomentet med att bjuda de skeptiskt inställda adepterna på en masterclass i sjömat.

Men redan vid en första provsmak av sockertång brast det för deltagaren Linnea Jarnrot som fick springa till första bästa papperskorg.

— Det var det äckligaste jag någonsin ättit. konsistensen är vidrig, smaken är förfärlig, allt är bara skit, sade hon och bedyrade att hon vanligtvis äter det mesta men att det här helt enkelt inte gick att svälja.

Trots den skakiga starten lyckades Linnea Jarnrot laga en bakad torskrygg med potatis- och algpuré som juryn beskrev som perfekt och den godaste fisken de ätit under säsongen.

Även Lukas Bergvall fick högsta betyg för sin rätt, och det var till slut Omar Ramadan som fick lämna tävlingen.

"Sveriges Mästerkock"-deltagaren Linnea Jarnrot är ingen sjögräsfantast. Pressbild.
"Sveriges Mästerkock"-deltagaren Linnea Jarnrot är ingen sjögräsfantast. Pressbild.

Kommentarer

Annons
Annons
Annons