Tv-recension: Pam och Tommy ges mänsklig form
Lily James och Sebastian Stan som Pamela Anderson och Tommy Lee. - Foto: Erin Simkin/TT

Recension av "Pam & Tommy" – serien om Pamela Anderson och Tommy Lees skandal

Kan du redan hela storyn om Pamela Anderson och Tommy Lees turbulenta kärleksrelation? Då bjuder tv-serien "Pam & Tommy", inte på överraskningar, men väl på en nyanserad och oväntat rolig bild av kändisparet.


Skådespelerskan och modellen Pamela Anderson, 54, fick sin stora debut som rollen CJ Parker i tittarsuccén Baywatch, som sändes mellan 1992-1997.

År 1995 gifte sig Pamela Anderson med Mötley Crüe-trummisen Tommy Lee, 59, och tillsammans fick paret två söner. 

Men deras äktenskap kantades av skandaler – och de kommer tittarna få djupdyka i i den nya tv-serien "Pam & Tommy". 

Pamela Anderson och Tommy Lee gifte sig – efter tre dagar

Pamela Anderson hade en av huvudrollerna i den (obegripligt) populära tv-serien ”Baywatch”. 1995 mötte hon Tommy Lee, trummis i hårdrockbandet Mötley Crüe, och efter bara tre dagar gifte de sig och flyttade in i hans stora hus i Los Angeles.

En hantverkare som inte fått betalt för sitt jobb bröt sig sedan in i huset och stal parets kassaskåp. I det hittade han ett videoband, som innehöll hemmafilmer där Anderson och Lee hade filmat sig själva när de hade sex. Efter en rad turer blev videon tillgänglig på nymodigheten internet.

Det där är historien såsom den blev känd i slutet av 90-talet. I tv-serien ”Pam & Tommy” tas vi så att säga bakom kulisserna, i en blandning av drama och svart komedi som inte minst gör bilden av Pamela Anderson mycket mer nyanserad.

Recension av tv-serien "Pam & Tommy"

Pamela Anderson är tjejen från landet som blir upptäckt tack vare sitt utseende, som både utnyttjar och låter detta utseende utnyttjas och hamnar i händerna på en manligt dominerad värld som ser ner på henne samtidigt som den exploaterar henne. Som hon spelas av Lily James är hon en snäll och naiv kvinna, som halkar in i något som kommer att förstöra den karriär hon har.

Tommy Lee spelas av Sebastian Stan, som även han ger sin rollfigur mänsklig form bakom tatueringar och vredesutbrott. Stan är bra, men det är Lily James som är den här miniseriens bultande hjärta, det är hennes uppvaknande som för storyn framåt.

Sebastian Stan och Lily James lyckas skildra Tommy Lee och Pamela Anderson med fler nyanser än den sedvanliga medieberättelsen. Foto: Erin Simkin/TT

"Pam & Tommy" handlar mycket om sex

Det handlar mycket om sex, det är mycket naket men det blir aldrig vulgärt eller för explicit. Båda huvudrollsinnehavarna har av smink- och specialeffektsavdelningen för övrigt försetts med de yttre attribut som rollerna kräver.

Storyn berättas i ett snabbt tempo, ibland med ytterst oväntade komiska inslag (den som har sett Tommy Lee konversera med sin egen penis glömmer inte den scenen i första taget) och med ett soundtrack med allt från tidig Chicago till Cardigans är det åtta avsnitt att storligen underhållas av.

Det är också en intressant historieresa i att detta utspelas under de år då internet slår igenom, och huvudpersonerna står helt villrådiga inför något som vi i dag upplever som självklart.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!