Tisdag 30 Nov
Stockholm

Hovreporterns identitet kapad på Facebook

1 av 4
2 av 4
3 av 4
Hovreportern Catarin Hurtigs identitet kapades på Facebook.
4 av 4
Hovreportern Catarin Hurtigs identitet kapades på Facebook. Foto: All over press

Helt plötsligt skrev Catarina Hurtig om sex, middagar och kärlek på Facebook inför tusentals vänner. Någon hade kapat hennes identitet. – Obehagligt, säger hovreportern till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hovreportern Catarina Hurtigs identitet kapades under lördagen på Facebook. Bredvid hennes vanlig profil fanns plötsligt ytterligare.

För att lura vännerna hade personen lagt till Privat efter namnet. Under dagen publicerades flera statusuppdatering som försökte smutskasta Catarina Hurtig, 34.

– För en tid sedan dejtade jag  en person som förmodligen känner sig dumpad, säger Hurtig till Nyheter24 och fortsätter:

– Den här personen har försökt sola sig i glansen och blev svartsjuk när jag inte längre ville träffas.

Profilen uppdaterades löpande. Under förmiddagen påstods att Hurtig älskade Magnus Hedman. På kvällen publicerades ännu en:

Ska till magnus hedman ikväll och käka middag, blir sjukt nice, sen blir det lite sex på det ;D

;) du vet hur det är ;) idag blir det ligga av :D

– Tar inte personen bort fejkprofilen polisanmäler jag, säger Carina Hurtig till Nyheter24.

Flera av hennes vänner har gått på den fejkade profilen och blivit vänner.

– Obehagligt. De närmaste vet att jag aldrig skulle publicera såna här uppgifter på Facebook. Men tänk på dem som inte förstår att det är inte jag, säger Hurtig.

På lördagskvällen anmälde hovreportern den fejkade profilen till Facebook. Men hon är osäker på hur lång tid det tar innan den försvinner.

– Det är väl sånt här man får ta om man är offentlig person. Ibland råkar man ut för stalkers, säger hon till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela