Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Madeleine ledsen över lyxryktena i New York

1 av 4

All Over Press

2 av 4

All Over Press

3 av 4

All Over Press

4 av 4

All Over Press

Nöje | 29/03/2012 18:36

Prinsessan Madeleine kommer hem till ett Sverige i uppror. Många är det som tröttnat på hennes shoppande och restaurangätande. Men nu säger hon ifrån.

I en intervju som publiceras på Kungahusets hemsida berättar prinsessan Madeleine om hur nedslagen hon blir av de negativa skriverierna om hennes lyxliv i New York. I intervjun menar Madde att det inte alls bara är shopping och dyra lyxmiddagar på hennes schema.

– Jag tar till mig det som skrivs. Jag blir ledsen när det beskrivs som om jag lever lyxliv och inte gör annat än shoppar och hänger på restauranger. Dels har jag mitt arbete på Childhood, dels ställer jag upp för Sverige när jag blir ombedd.

Madeleine menar vidare i intervjun att hon betalar sin vistelse i New York med privata medel.

Då jag representerar Sverige betalas resor och andra omkostnader av anslaget. I övrigt betalar jag min vistelse med privata medel. Och jag tar naturligtvis inte ut någon lön från Childhood. Det känns som en stor förmån att inte behöva det, utan att kunna arbeta ideellt för utsatta barn och kunna hjälpa till att omsätta min mammas vision i verkligheten, säger Madeleine.

Frågan är vad Madeleine menar med privata medel...