Stockholm

"Kungen har inte varit på strippklubb"

Kungen kan få viss upprättelse, i varje fall om folket tycker att den nya boken är mer sanningsenlig än Den ofrivillige monarken.
1 av 8
Kungen kan få viss upprättelse, i varje fall om folket tycker att den nya boken är mer sanningsenlig än Den ofrivillige monarken. Foto: Scanpix
Dick Harrisson är en av två författare till den nya boken som granskat källorna och uppgifterna i Den ofrivillige monarken. Han har tidigare vunnit Augustpriset med boken Stora döde.
2 av 8
Dick Harrisson är en av två författare till den nya boken som granskat källorna och uppgifterna i Den ofrivillige monarken. Han har tidigare vunnit Augustpriset med boken Stora döde. Foto: Scanpix/Ulf Palm
Mille Markovic är en av huvudkällorna till boken Den ofrivillige monarken.
3 av 8
Mille Markovic är en av huvudkällorna till boken Den ofrivillige monarken. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Han menar även att han har bilder på kungen som skulle kunna bevisa det han säger.
4 av 8
Han menar även att han har bilder på kungen som skulle kunna bevisa det han säger. Foto: SVEN LINDWALL / XP / SCANPIX
Kungen vill helst vända blad.
5 av 8
Kungen vill helst vända blad.
Deanne Rauscher, medförfattare till Den motvillige monarken.
6 av 8
Deanne Rauscher, medförfattare till Den motvillige monarken. Foto: Claudio Bresciani/scanpix
Kungen blev det hetaste samtalsämnet efter att boken utkommit.
7 av 8
Kungen blev det hetaste samtalsämnet efter att boken utkommit. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Boken som vände upp och ner på kungahuset.
8 av 8
Boken som vände upp och ner på kungahuset. Foto: Scanpix

Kungen ska ha hållt sig i skinnet och uppgifterna i den uppmärksammade boken "Den ofrivillige monarken" är inte sanna. Det ska nu den nya boken "Från en säker källa...Sanningen om kungaskandalerna" bevisa.


Vägrar kommentera boken

Dick Harrison är en av författarna till den nya boken, som utkommer på torsdag, vägrar kommentera boken. Det för att han varit oense med förlaget Ica Bokförlag som ger ut boken. Harrison ska ha varit missnöjd med boken packetering och framsida. Något som nu gör att han som en demostration mot förlaget inte uttalar sig, uppger Aftonbladet.

Dethar gått två år sedan boken “CarlXVI Gustav: Den motvillige monarken”utkom.Anklagelserna i boken gjorde gällande att kungen skulle ha besöktstrippklubb samt rört sig i kriminella kretsar. Något som skulleutgöra en säkerhetsrisk för Sverige. I den nya boken “Frånen säker källa...Sanningen om kungaskandalerna”menarförfattarna Desirée Ahokas Schein och Dick Harrison att allt var enlögn.

Kungenska inte ha gått på porrklubb eller svartklubb. 

Författarnahar ägnat två år till att granska de vittnesutsagor och källorsom legat till grund för “Den motvillige monarken”.

— Hurtrovärdiga var uppgifterna som blixtsnabbt fick spridning såvälinom som utanför landets gränser, och som fick stora konsekvenserbåde för enskilda individer och för bilden av Sverige? skriverSchein i en artikel på DN.se.

"Beredd att säga vad som helst mot betalning"

Föratt bevisa att den två år gamla boken är baserade på lögnerskriver bland annat Schein i tidningen om det påstådda besök kungen ska hagjort på en strippklubb i Atlanta under OS 1996. Till bokenintervjuar man servitrisen Heather Rellinger som menar att hon dåjobbade på klubben och som ska ha serverat kungen champagne. Ettljudband där Rellinger påstås bekräfta att kungen närvaratanvänds som bevis av författarna Deanne Rauscher och ThomasSjöberg.

— Vadsom inte framgår i boken är att Rellingers röst går att hyra. Honannonserar själv på internet att man kan anlita hennes röst. Honär alltså beredd att säga vad som helst mot betalning, skriverShein.

Scheinmenar nu att det behövs en debatt gällande hur yttrandefriheten skahanteras med anledning av boken och drevet efter att den utkommit.

— Detär de som missbrukar den som äventyrar den, skriver hon.

Svartklubb och mord

Anklagelsernai "Den motvillige monarken" är många och huvudkälla är dendömda gangstern Mille Markovic. Bland annat skriver mani boken att kungen och hans kompisgäng under en period på 90-taletbesöker Markovics svartklubb i källaren underlyxrestaurangen Aquavit. Där rådde "förhållandensom bland annat omfattade bombattentat, ett spektakulärt självmordsom ryktades vara mord, samt förberedelse till utpressning.Förhållanden som, om det velat sig illa, riskerat att skada landetssäkerhet och, inte minst, kungen som person", skriverförfattarna.

Detvar även Markovics som påstod sig ha bilder på kungen och naknakvinnor i tveksamma situationer. En bild visade sig sedan vara högsttroligen manipulerad, enligt experter. Enligt boken ska kungen dessutom haft en affär med artisten Camilla Henemark

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.