Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pilgrimsmussla och gös – det serveras bröllopsgästerna

- 13/06/2015, 21:46 -
Skål!
1 av 4

Skål!

JONAS EKSTROMER / Jonas Ekströmer/TT

2 av 4

JONAS EKSTROMER / Jonas Ekströmer/TT

3 av 4

JONAS EKSTROMER / Jonas Ekströmer/TT

4 av 4

TT NYHETSBYRÅN

Här kan du se vad som finns på kvällens smarriga meny.

Förrätt: Vit sparris "Prinsessan Sofia", kokt i fläderblomslag med älvdalsrom, sparris- och gräslöksemulsion.

Koriandersjuden havskräfta med spishalstrad pilgrimsmussla, grankryddad yuzudressing, harsyra och spritärtor.

Varmrätt: Stekt, lättrimmad gös från Hjälmaren med grillade primörgrönsaker, karamelliserad crème-fraiche och rökt smör.

Efterrätt: Persika- och hallontartelett med vit choklad, Champagne- och persikosorbet.

Vin

Champagne Diebolt-Vallois Brut Tradition

Pommery Grand Cru Millésimé 2005 Champagne

Trimbach Riesling Vieilles Vignes de Prince 2011 Alsace

Radford Dale “Freedom” 2012 Pinot Noir Elgin

Château Suduiraut 2002 Sauternes