Torsdag 21 Okt
Stockholm

Det säger prinsessan om flyktingkatastrofen

Prinsessan uttalar sig.
1 av 4
Prinsessan uttalar sig. Foto: Mikael Fritzon/TT
Prinsessan Sofia.
2 av 4
Prinsessan Sofia. Foto: Bertil Ericson/TT
Här tillsammans med prins Carl Philip.
3 av 4
Här tillsammans med prins Carl Philip. Foto: JONAS EKSTROMER / Jonas Ekströmer/TT
Tidigare har vänsterpartisten Daniel Riazat föreslagit att flyktingar borde få bo i slottet.
4 av 4
Tidigare har vänsterpartisten Daniel Riazat föreslagit att flyktingar borde få bo i slottet. Foto: tt bild

"Tror att varenda människa kan bidra på sitt sätt och göra något".

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Prinsessan Sofia är i Sydafrikas huvudstad Pretoria för barn- och ungdomskonferensen Global Child Forum, det rapporterar Expressen.

Tidningen konstaterar att det "lyser" om henne – och passar samtidigt på att fråga vad prinsessan anser om flyktingkatastrofen som nu sker, och hur hon tycker att folk kan hjälpa till.

– Jag tror att varenda människa kan bidra på sitt sätt och göra något. Jag har en stor tro att varje enskild individ kan göra en skillnad och hjälpa en medmänniska, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Om det är så att börja med att se till att de som kommer till Sverige får den hjälp som de behöver till att bidra med pengar till de organisationer som faktiskt är på plats och gör en skillnad och gör något åt saken. Huvudsaken är att vi gör något.

Bild: TT

Senast under måndagen kom vänsterpartisten Daniel Riazat med ett eget förslag om hur hovet hjälpa till – genom att fylla "kungafamiljens samtliga slott och villor med flyktingar".

Bild: TT

Något som han utvecklade för Nyheter24.

– Kungens fastigheter är väldigt många, och oftast används de inte. Det är väldigt många kvadratmeter vi pratar om. Jag tror vi skulle få plats med något tusental. De har ju elva slott och ungefär 20 andra fastigheter som är stora, sa riksdagsledamoten till Nyheter24.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela