Pernilla Wahlgren
1 av 8
Pernilla Wahlgren - Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Pain of salvation
2 av 8
Pain of salvation - Foto: Maja Suslin/SCANPIX
Pauline
3 av 8
Pauline - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Crucified barbara
4 av 8
Crucified barbara - Foto: Maja Suslin/SCANPIX
Kalle Moraeus och Orsa spelmänn
5 av 8
Kalle Moraeus och Orsa spelmänn - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Neo
6 av 8
Neo - Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX
Alcazar
7 av 8
Alcazar - Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Jessica Andersson
8 av 8
Jessica Andersson - Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Quetzala slaktar låtarna i andra chansen

Genant, helvetes dåligt och urtrist. Nyheter24:s nöjeschef Quetzala Blanco har tagit fram storsågen och fullkomligen slaktar bidragen som gör upp i andra chansen.


På lördag är det dags för Melodifestivalens andra chans. Och när Nyheter24 släpper lös nöjeschefen Quetzala Blanco för en bedömning tar hon fram storsågen. Vansinnig, sömningt och töntig är några av betygen.

Så här beskriver Quetzala Blanco låtarna.

Sucker for love med Pauline Pauline satsar på nostalgisk och rökig sjuttiotalsdisco. Rösten är det riv i, men flörtarna med dåtiden blir till slut genanta.

Underbart med Kalle Moraeus & Orsa Spelmän Ledsen, men det är öppet mål. Den här låten är allt annat än underbar. Låter som bäst som ledmotivet till Landet Runt. Helvetesdålig låt.

Pain Of Salvation "Road salt" Verkligen rock ’n’ roll att göra en låt om sånt där salt som Stadskontor strör på vägarna. Okej den kanske inte handlar om det. Sömnig rockballad i Red Hot Chilli Peppers-anda.

Jessica Andersson "I Did It For Love" Ännu en ballad på superartikulerad engelska och med 40 ton stråkar. Urtrist.

NEO "Human Frontier" Tänk på Queen, Mika, The Darkness och Björn och Benny på tjack så får du en ungefärlig bild av hur det låter. Vansinnigt.

Pernilla Wahlgren "Jag vill om du vågar" Vet inte längre om jag ska skratta eller gråta av 40-åriga tanter som köper sina kläder på typ barnavdelningen, nyss upptäckt vocoder och sjunger om öppna kort.

Alcazar "Headlines" Coldplay-stråkarna i början är ganska oemotståndliga, men sången och refrängen är så jävla töntig. Om den kan gå till final? Allt hänger på hur mycket svenska folket bestämmer sig för att blandmissbruka på lördag.

Crucified Barbara "Heaven or hell" Att pyroteknik och rock 'n' roll funkar såg vi när Lordi stormade fram för några år sedan. Men det här är på tok för magert och melodin är för klen.

Om du vill lyssna på låtarna själv kan du göra det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

Harvard tar bort bok med människoskinn

Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

1 timme sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

2 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

2 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

3 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.