Daniel Paris Afshinnejad.
1 av 5
Daniel Paris Afshinnejad. - Foto: Nyheter24
2 av 5
- Foto: Thorleif Robertsson
3 av 5
- Foto: YVONNE ÅSELL / SVD / SCANPIX
4 av 5
- Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
5 av 5

Lär känna Nyheter24:s schlagerpanel

Nyheter24 har nu äran att få presentera årets Melodifestivalpanel - bestående av inga mindre än Bert Karlsson, Fredrick Federley, Caroline Jönsson och Daniel Paris.


Melodifestivalen 2011

I årets melodifestival tävlar 32 artister, varav 23 är debutanter i sammanhanget.

Tävlingen besöker i år Luleå, Göteborg, Linköping, Malmö och Sundsvall, innan festivaltåget når Stockholm och finalen den 12 mars.

Missa inte alla festivalnyheter på Nyheter24:s melodifestivalsajt.

Inför lördagens premiär av Melodifestivalen 2011 har Nyheter24 tagit pulsen på årets festivalpanel, som här delar med sig av sina bästa schlagerminnen och största förhoppningar om årets tävling.
 

Bert Karlsson

Ålder: 65 år

Bor: Skara

Aktuell: Som skivbolagsboss, juryess och bloggare på Nyheter24.se/blogg/bertkarlsson

Roll i panelen: Jag kommer att vara rättvis men neutral.

Förväntningar på årets festival: Jag hoppas att det kommer fram en bra vinnare i år, och för egen del så tror jag starkt på den internationella juryn som är ny för i år. Den är en förutsättning för att vi ska lyckas i Eurovision Song Contest, eftersom det svenska folket har blivit alldeles för färgat av vad media skriver, och vilka artister de driver fram.

Bästa schlagerminne: Det måste vara antingen när Herreys vann första gången, eller detsamma för Carola. Det var häftigt.

 

Daniel Paris

Ålder: 22 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Vinnare av teveserien "Ung och bortskämd", bloggare på www.finest.se/danielparis

Roll i panelen: Jag kommer att vara den snälla, för jag har svårt att vara elak. Men jag hoppas att festivalen kan leva upp till förväntningarna.

Förväntningar på årets festival: De är väldigt, väldigt stora. Jag hoppas på en spektakulär show i världsklass.

Bästa schlagerminne: Det måste vara när jag insåg vad After Dark egentligen sjöng om i "La Dolce Vita". Det var en speciell upplevelse.

Daniel Paris i "Ung och bortskämd":

 

Fredrick Federley

Ålder: 32 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Som riksdagsledamot för Centerpartiet

Roll i panelen: Jag kommer vara den optimistiske schlagerbögen som hejar på den som inte vinner. Å andra sidan så är det ju ofta de här bidragen som efter festivalen spelas flitigast och tjänar mest pengar.

Förväntningar på årets festival: Att det i år går bättre för oss i Eurovision Song Contest. Sen är en viktig del av schlagern alla de trevliga hemmakvällar man har med vänner framför teven. Det är en utmärkt ursäkt för att ses.

Bästa schlagerminne: När Charlotte Perelli vann Melodifestivalen och Eurovision Song Contest med "Tusen och en natt". Mina grannar ville tillslut vräka mig för att jag spelade den låten så mycket och högt.

 

Caroline Jönsson

Ålder: 35 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Som sångerska, och har bland annat varit med i Melodifestivalens huskör under flera år.

Roll i panelen: Med tanke på vilka de andra panelmedlemmarna är, så  blir jag nog den som agerar den snälla.

Förväntningar på årets festival: Jag ser fram emot mycket bra musik, och att det kan komma fram nya bra artister. Det är alltid kul!

Bästa schlagerminne: När jag körade bakom Carolas "Evighet" i deltävlingen i Göteborg. Hela Scandinavium stod upp, och det var så mycket kärlek i luften.

Caroline sjunger låten "By my side":

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.