Daniel Paris Afshinnejad.
1 av 4
Daniel Paris Afshinnejad. - Foto: Nyheter24
2 av 4
- Foto: Thorleif Robertsson
3 av 4
- Foto: All Over Press
4 av 4

Schlagerpanelen: "Danny tar sig själv på för stort allvar"

Efter den första delfinalen av Melodifestivalen 2011 i Luleå hyllar och sågar Nyheter24:s schlagerpanel de deltagande artisterna och deras bidrag.


Panelen

Bert Karlsson

Ålder: 65 år

Bor: Skara

Aktuell: Som skivbolagsboss, juryess och bloggare på Nyheter24.se/blogg/bertkarlsson


Daniel Paris

Ålder: 22 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Vinnare av teveserien "Ung och bortskämd", bloggare på www.finest.se/danielparis


Caroline Jönsson

Ålder: 35 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Som sångerska och bloggerska på Nyheter24.se/blogg/caroline-jonsson

Vad tycker du om deltävlingen i Luleå?

Bert Karlsson: För de som vill förnya programmet så var nog gårdagens delfinal positiv, men jag tycker att produktionen har tagit över tävlingen, och att man går i fel riktning. De låtarna som presenterades kommer inte att överleva länge.

Daniel Paris: Det var en väldigt bra show, och de flesta av bidragen var riktigt bra!

Caroline Jönsson: Det var en bra delfinal. Inget riktigt bottennapp som det tidigare oftast har varit. Le Kid med "Oh my god" var en riktigt sprakande och härlig sockerchock med en låt som snabbt klistrade sig fast som ett bubbelgum.

Pernilla Andersson med "Desperados" var äkta och genuint. Jenny Silver, med "Something in your eyes", var mycket bättre än förra året. Hennes låt påminner om en av mina favorit-ABBA-låtar. Swingfly med "Me and my drum" hade en ganska trallvänlig refräng.

 

Hur skötte sig programledarna Marie Serneholt och Rickard Olsson?

Bert: Jag är förvånad över hur de skötte sig. Rickard är ju gammal i gemet, men Marie var fantastisk tycker jag - trots sin orutin.

Daniel: Jag tycker att Marie och Rickard skötte sig riktigt bra, trots de tekniska tabbarna på slutet. Marie var så himla snygg, men jag hade önskat att hon bytte kläder oftare.

Caroline: Bra tycker jag. Bättre än förväntat. Rickard har rutinen och debutanten Marie klarade till och med reda ut den obekväma situationen som uppstod i omröstningen riktigt bra. Dessutom är hon verkligen snygg.

 

Vem var bäst?

Bert: Swingfly hade en riktigt stark refräng, och han blir nog farlig i finalen. Dannys låt var inte lika stark, men han är ju populär.

Daniel: Danny och Swingfly var båda riktigt grymma, och framförallt Swingfly bjöd på en show som man fastnade för direkt. Jag tror att han hade kunnat representera Sverige väldigt bra i Eurovision Song Contest. Dannys låt var popig och kul, men han tar sig själv på alldeles för stort allvar - han måste ha glimten i ögat mer.

Caroline: Utan tvekan Danny. Han var en klass för sig. Han både sjunger och dansar riktigt bra. Ett snyggt shownummer och en bra, modern och fräsch låt. Han är trygg på scenen och har en varm utstrålning.

 

Vem var sämst?

Bert: Det är svårt att utse någon riktigt dålig, för jag tycker att de flesta var bra i sin genre. Däremot så tror jag att Dilbas utstrålning visade att hon inte uppskattade att vara där. Jag tror inte att vår diskussion under veckan har påverkat resultatet, men hennes inställning gör det definitivt.

Daniel: Rasmus Viberg kändes inte helt hundra, och såväl scenspråket som hans styling kändes fel för Melodifestivalen. Skägg och piercing går inte hem i stugorna.

Caroline: Jag måste tyvärr säga "Try Again" med Dilba. Jag gillade verkligen låten, men Dilba kändes obekväm. Fel artist på rätt låt eller fel låt för rätt artist.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

1 timme sedan

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

2 timmar sedan
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.