Tisdag 28 Sep
Stockholm

Walz: "Karriären som artist är slut"

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Christian Walz ställer på lördag upp i Melodifestivalen - en tävling som han själv länge har tvekat inför. Karriärmässigt gör han nu ett stort undantag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fakta

Namn: Christian Walz

Låt: "Like suicide"

Ålder: 32 år

Bor: Vallentuna

Aktuell: Som låtskrivare, artist och producent. Ställer upp i Melodifestivalen i Göteborg med bidraget "Like suicide".

Christian Walz har under det senaste året stått i rampljuset i två av de största och mest folkkära teveproduktionerna i Sverige. 

Senast stod han bakom Jay Smiths vinnarlåt i Idol 2010, balladen "Dreaming people", och nu är han själv aktuell i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg på lördag.

– För tillfället är jag ruggigt pepp på Melodifestivalen, men att det är två så pass folkkära och kommersiella produktioner efter varandra är mer av en slump. Jag har aldrig någon masterplan för det jag gör, säger han till Nyheter24.

Men du har blivit tillfrågad att ställa upp tidigare?

– Jag har fått förslaget att vara med i tävlingen, men har aldrig haft en tanke på att ställa upp. Dessutom så har aldrig tillfället funnits, då jag har suttit i många andra processer.

– Just nu så håller jag exempelvis även på en med en Veronica Maggio-platta, och vi har precis släppt en singel. Så det är mycket som händer.

Är man aldrig rädd för att bli för kommersiell?

– Jag tycker själv att jag är superkommersiell, men för mig spelar det ingen roll. U2 är också kommersiella - det är det många bra musiker som är. Att jag skulle tacka jag till det här hade jag däremot inte själv förväntat mig. Det var i stunden som jag fick frågan som jag kände att "ja, jag jag kör".

– Ärligt talat så har jag faktiskt slutat att vara artist, så att jag slutligen tackade ja till det här känns rätt så extremt, förklarar han för Nyheter24.

Den bild som svenska folket har av artisten Christian Walz menar han dock inte är helt förenlig med vem han själv anser sig vara.

– Jag har hållit på med musik sedan jag var 17 år, men har aldrig någonsin gjort någont för att synas, utan bara fortsatt med det som är min grej. Det är nog svårt att få en bild av en artist som mig - en musiker som inte snöar in sig på ett specifik område.

– Svenska folket har nog inte en bild av mig som den jag verkligen är, utan för dem är jag nog bara en subtil figur, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela