Söndag 9 Maj
Stockholm

Marie Serneholt: "Jag är Rickards nummerflicka"

1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Marie Serneholt har börjat tröttna på rollen hon har fått som programledare i Melodifestivalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under lördagens delfinal av Melodifestivalen 2011 kommer programledarduon Rickard Olsson och Marie Serneholt att driva med stereotyperna av sig själva, och inte minst Maries upplevda roll som Barbie-docka.

Kvällens inslag är dock inte enbart sketch och skämtande, utan har en hel del tyngd och faktiska uppfattningar bakom sig.

– Det finns självklart en massa fördomar om mig och Rickard, och när det blev officiellt att det var vi två som skulle göra det här så blev det en massa snack om vilka roller vi skulle ta.

– Angående Melodifestivalen så tror jag att många har fördomen om att Rickard skulle vara den erfarna, roliga, trygga och äldre mannen, medan jag var ett kuttersmycket och en nummerflicka. Så tror nog många fortfarande, och den bilden vill vi riva upp, säger Marie till Nyheter24.

Var kommer alla missuppfattningar ifrån?

– Människor har fått fördomar om mig utifrån vad de har läst och sett på bild, men det är ingen som har träffat mig på riktigt. Det kommer ofta fram människor till mig och förklarar att jag inte alls är som de först trodde.

– Jag är van vid att folk har en bild av mig som inte alltid stämmer överens med den jag är. Det är okej, och blir bara ännu roligare när man kan överraska människor positivt om hur jag egentligen är.

Maries karriär började tidigt som medlem i A-teens, och under åren har rollerna som artist och privatperson definierats allt tydligare.

– De olika personer som man är privat och på scen har smält samman mer och mer, och man har landat i sig själv som människa. Men det är klart att jag inte beter mig på scenen som jag gör med mina kompisar, säger hon till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela