Sanna Nielsen och Brolle till final

- 12/02/2011, 22:32 -
1 av 4

Pelle T Nilsson/Nyheter24

2 av 4

Pelle T Nilsson/Nyheter24

3 av 4

Pelle T Nilsson/Nyheter24

4 av 4

Pelle T Nilsson/Nyheter24

I den andra delfinalen av Melodifestivalen 2011 blev det lågoddsarna Sanna Nielsen och Brolle som gick vidare till finalen i Globen i mars.

När Melodifestivalen under lördagen gästade Scandinavium i Göteborg var det duon Sanna Nielsen och Brolle som drog vinstlotterna och skickades direkt till finalen i Globen i mars.

Den artist som under kvällen fick flest röster var schlagerdonnan Sanna Nielsen, som i år ställde upp och tog sig till final för sjätte gången i tävlingen.

– Jag är så himla glad och vill bara le med hela kroppen just nu. Det är alltid en press att sitta i green room, så det var en oerhörd lättnad att höra sitt namn, säger Sanna till Nyheter24 efter sändningen.

Även Brolle var segerrusig efter att finalplatsen annonserats.

– Det känns så jävla bra, och jag vet knappt var jag ska ta vägen just nu, säger han till Nyheter24.

Att pressen i tävlingen är uppenbart påfrestande förnekar inte någon av artisterna, men för att hantera situationen har finalisten Sanna ett särskilt knep.

– Jag läser aldrig några tidningar under de här veckorna, så jag har inte märkt något tryck utifrån. Det jag däremot har känt av är den press som man sätter på sig själv - att man vill göra ett bra jobb.

Fanns det inga risker med att ställa upp igen efter de succéer som du har haft?

– Man ska aldrig vara rädd för att ställa upp i Melodifestivalen - det är Sveriges bästa musikforum, förklarar Sanna för Nyheter24.

– Dessutom så gick inte den här låten att undvika. Det spelar ingen roll hur lite jag egentligen ville vara med i Melodifestivalen just nu, med tanke på hur mycket jag har att göra, för jag kunde inte låta bli att ställa upp med den här låten.