FLOPPEN: Christian Walz ute ur schlagern

- 13/02/2011, 01:23 -
1 av 4

Pelle T Nilsson/Nyheter24

2 av 4

Pelle T Nilsson/Nyheter24

3 av 4

Pelle T Nilsson/Nyheter24

4 av 4

Pelle T Nilsson/Nyheter24

Den tidigare Wonderchild-favoriten Christian Walz fick den mest snöpliga placeringen av de alla i Melodifestivalen i Göteborg.

Med radiohiten "Wonderchild" fick Christian Walz under år 2004 stora framgångar och listplaceringar runt om i Europa. När han nu ställde upp i den svenska Melodifestivalen med bidraget "Like suicide" gick det desto sämre.

Walz hamnade på en snöplig femteplats, efter finalisterna Brolle och Sanna Nielsen, samt de Andra chansen-kvalificerade The Moniker och Loreen. Placeringen innebär att Walz nu är ute ur tävlingen - de tidigare goda oddsen till trots.

– Jag känner mig självklart besviken, men är inte ledsen i hjärtat. Själv tyckte jag att mitt nummer var mäktigt, och att jag lämnar med flaggan i topp, säger Walz till Nyheter24.

Vad som nu väntar för artisten och producenten är redan spikat, och den snöpliga festivalplaceringen menar han inte är någon strörre förlust.

– Ska jag vara ärlig så är jag nästan glad över att jag inte gick till Andra chansen, för mitt schema är väldigt pressat. Nu ska jag hem och göra klart Veronica Maggios senaste platta, förklarar han för Nyheter24.

Christian Walz med bidraget "Like suicide":