Daniel Paris Afshinnejad.
1 av 6
Daniel Paris Afshinnejad. - Foto: Nyheter24
2 av 6
- Foto: Thorleif Robertsson
3 av 6
- Foto: YVONNE ÅSELL / SVD / SCANPIX
4 av 6
- Foto: All Over Press
5 av 6
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
6 av 6

"Hennes genombrott är största snackisen"

Nyheter24:s rutinerade och celebra schlagerpanel har full koll på vem som var bäst och sämst i lördagens deltävling av Melodifestivalen i Göteborg.


Melodifestivalen 2011 gästade Scandinavium i Göteborg, och drog därifrån med sig Brolle och Sanna Nielsen till finalen i Globen i mars. Till Andra chansen gick festivaldebutanterna Loreen och The Moniker.

Vad Nyheter24:s schlagerpanel - bestående av Fredrick Federley, Bert Karlsson, Daniel Paris och Caroline Jönsson - tycker om lördagens resultat, Christer Sjögrens inhopp och Christian Walz missade kvalplats ser du nedan.
 

Vad tycker du om lördagens show?

Fredrick Federley: Den var väl både bra och proffsig som vanligt, men jag saknade något som verkligen lyfte det hela. Mellanspelen klarades bättre förra veckan tycker jag.

Bert Karlsson: Den var bra, och speciellt kul var det att min vän Loreen gick vidare.

Daniel Paris: Det var kul och bra. Jag tycker att Marie Serneholt var rolig när hon körde sin rapgrej, mer sådant. Man ska göra saker som är oväntade. Annars var det väl rätt ljummet.

Caroline Jönsson: Det var ett starkt startfält även denna veckan. Jag förstår mig fortfarande inte på presentationsinslagen. Jag skulle önska att man presenterar städerna de är i. Vad är annars syftet med att resa runt i landet?

 

Vem var bäst?

Fredrick: Jag älskade ju Loreen helt klart. Hon skulle kunna vinna hela Eurovision Song Contest. Men sen är det klart att Sanna Nielsen är superproffsig och går inte av för hackor i sin säkerhet.

Bert: Loreen stod för veckans stora överraskning, och hon sjöng bättre än jag någonsin har hört henne göra. Sanna Nielsens låt var bra, men en typisk schlager. På gott och ont.

Daniel: Brolle - utan tvekan. Han var grym!

Caroline: Loreen! Detta har vi inte hört tidigare i festivalen. Loreen är en otroligt vacker och cool tjej med en röst i värlsklass. Numret kändes nytt, fräscht och innovativt.

 

Vem var sämst?

Fredrick: "Monkiponki" eller vad det nu var. Funkade inte på mig någonstans. 

Bert: Det går inte riktigt att jämföra över genrerna, men "Elektrisk" med Anniela var inte mer än okej i min ögon.

Daniel: Jag tycker inte att någon var sämst, men Sanna Nielsen är stylad som om hon vore 40 år, hon är väl typ 25 år?

Caroline: Ingen.

 

Vad tycker du om resultatet?

Fredrick: Det var ganska väntat. Lite sorg känner jag över att Christian Walz inte kom vidare. Han är så begåvad och härlig.

Bert: Det var ungefär som jag hade väntat mig. Visserligen så trodde jag att The Moniker gå direkt till finalen, för det är en låt som man verkligen blir glad av.

Jag tycker inte att Christian Walz femteplacering är en flopp, och jag trodde nästan att den skulle placera sig ännu sämre än vad den tillslut gjorde.

Daniel: Loreen borde ha kommit till final, jag tycker att hennes låt var jättebra! Men jag hoppas det löser sig för henne i Andra chansen.

Caroline: Det var ett bra och väntat resultat men jag hoppas verkligen att vi får se Loreen i Globen!

 

Vad var kvällens största snackis?

Fredrick: Det var nog huruvida man ska älska eller hata Christer Sjögren. Jag väljer älskar. Sen är det stadiga att de flesta i min bekantskapskrets bara uppskattar Marie Serneholt som programledare.

Bert: Loreens stora genombrott. Jag tror att den här låten kommer att bli väldigt stor, och hon har nog en bra chans i finalen.

Daniel: Brolles comeback. Vilken seger!

Caroline: Loreen igen. Jag blev helt tagen av henne. Ett extra plus till Bea Szenfeld för riktigt läckra kläder.

Panelen

Fredrick Federley

Ålder: 32 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Som riksdagsledamot för Centerpartiet
 

Bert Karlsson

Ålder: 65 år

Bor: Skara

Aktuell: Som skivbolagsboss, juryess och bloggare på Nyheter24.se/blogg/bertkarlsson


Daniel Paris

Ålder: 22 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Vinnare av teveserien "Ung och bortskämd", bloggare på www.finest.se/danielparis


Caroline Jönsson

Ålder: 35 år

Bor: Stockholm

Aktuell: Som sångerska och bloggerska på Nyheter24.se/blogg/caroline-jonsson

/
/
/
/
/
Senaste nytt

Miss Moneypenny död

Russell Crowe rakade bort allt skägg – nu ser han 20 år yngre ut

Russell Crowe har i mågna år haft ett buskigt, långt grått skägg. Men nu är skägget ett minne blott. För första gången sedan 2019 har han nu rakat sig – och han ser 20 år yngre ut, tycker fansen.

Pernilla Wahlgren ger konsert på ny festival

Pernilla Wahlgren är klar för den nya festivalen Drömmen i Stockholm vår. Därmed gör hon sin första egna livekonsert på många år.

Hanna Friberg svarar äntligen på den vanligaste frågan hon får

1 timme sedan
Hanna Friberg, influencer och tidigare vasaloppsåkare, delar med sig om frågan hon får nästan varje dag om loppet.

Maurizio Cattelan pekar finger åt Moderna

1 timme sedan
En gång väckte hans meteoritbombade påve polska katolikers vrede, nu har Vatikanen bjudit in Maurizio Cattelan att göra ett verk på årets Venedigbiennal. Men först visas han stort på Moderna Museet i Stockholm.

Justin Timberlake till Sverige

3 timmar sedan
Justin Timberlake ger sig i sommar ut på Europaturné. Totalt blir det tretton stopp i åtta länder och den 2 september kommer turen till Stockholm och Tele2 arena, meddelar konsertarrangören Live Nation.