Onsdag 21 Apr
Stockholm

Eric Saades scenkläder får SVT att se rött

Det danska klädmärket vill stoltsera med att flickfavoriten bär deras kläder i Melodifestivalen - något som fått SVT att ryta till.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Flickfavoriten Eric Saade är en av artisterna som ska uppträda i Melodifestivalen i år. Men nu verkar den undersköna ynglingen ha hamnat i trubbel.

Saade ska bära kläder av det danska klädesmärket Selected Homme under sitt framträdande - något som får SVT att se rött.

Under onsdagen skickade nämligen klädmärket ut ett pressmeddelande om att deras kläder ska bäras av Saade - och nu finns risken att han kan tvingas byta ut sina scenkläder.

– Nu måste jag erkänna att jag inte sett de slutliga scenkläderna som Eric kommer att ha på sig. Men om det stämmer blir det svårt för honom att ha de kläderna på sig i rutan, säger Melodifestivalens projektledare Thomas Hall till Dagens Media.

SVT har hårda regler kring varumärkesexponering och i fjol, då sångerskan Anna Bergendahl uppträdde i Converse-skor, valde man att inte filma hennes fötter.

Och nu kan Selected Homme stå inför en hel radda problem om deras logga syns i rutan när Saade uppträder:

– Vi har inga problem med det så länge det inte syns någon logga i bild men nu är det snarare klädmärket som gör det till en grej. Om andra går ut och pratar om kläderna på ett sätt så det blir kommersiellt gynnande får vi se över det, tillägger Hall för Dagens Media.

Kommentera
Kopiera länk
Dela