1 av 9
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
2 av 9
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
3 av 9
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
4 av 9
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
5 av 9
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
6 av 9
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
7 av 9
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
8 av 9
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
9 av 9

"Flashback till skoldisco och debuthångel"

Nyheter24 har utvärderat Melodifestivalens tredje delfinal, där Eric Saade bjuder upp till ruffig dans, Linda Sundblad tolkar Bubbles och The Playtones svänger - överraskande nog - riktigt snyggt. 


Melodifestivalen 2011

I årets melodifestival tävlar 32 artister, varav 23 är debutanter i sammanhanget.

Tävlingen besöker i år Luleå, Göteborg, Linköping, Malmö och Sundsvall, innan festivaltåget når Stockholm och finalen den 12 mars.

Missa inte alla festivalnyheter på Nyheter24:s melodifestivalsajt.

Nyheter24 är på plats i Linköping inför lördagens delfinal av Melodifestivalen 2011 i Cloetta Center, och har nu satt betyg på veckans samtliga bidrag.
 

Linda Sundblad - "Lucky you"

Dags för lite hederlig musikschizofreni. Mixen mellan Dr. Martens, elgitarrer och Bubbles-pop känns inte som den mest självklara kombon, men både bruden och dängan är tillräckligt coola för att kamma hem ett medelmåttigt betyg ändå.

Betyg: 3/5

 

Simon Forsberg - "Tid att andas"

Alla som någon gång har fällt en tår till Disney-filmernas slutscener eller utröstningen i Biggest loser kommer förmodligen att smälta av Simon. Vi snackar nämligen balladträsket deluxe. Melodin är faktiskt rätt bra, och grabben sjunger ju finfint, men texten. Come on. Vi har ju pratat om det här. Svenska folket vill inte ha fler andliga sommarnätter och skimrande solnedgångar. Verkligheten är just nu en blåsig, grå torsdag i februari. Inse faktum.

Betyg: 3/5

 

Sara Lumholdt - "Enemy"

Flashbacksen till högstadiedisco, debuthångel och limbotävlingar har aldrig varit tydligare. I det här numret känns det inte som att den forna A-teens-stjärnan har blivit många år äldre sedan den nervpirrande "Gimmie Gimmie"-tiden. Låten har ett riktigt skönt beat, men det faktum att Willow Smith och Miley Curys har fått hård konkurrens av en 27-åring känns inte riktigt lika tufft. 

Betyg: 2/5

 

The Playtones - "The King"

Det tar emot. Men man måste faktiskt erkänna att refrängen är rätt tilltalande i denna rockabillydänga. Versen är urtrist och framträdandet i övrigt småfånigt, men det svänger ändå rätt skönt i sin helhet. Detta sägs alltså om ett band som vunnit Dansbandskampen och lockar storpubliker till Flens folkpark. Jobbigt men sant.

Betyg: 3,5/5

 

Shirley's Angels - "I thought it was forever"

Nja. Man darrar ju inte direkt av upphetsning till detta nummer. Shirley är som vanligt en fantastisk artist, men till det här bidraget ställs man relativt likgiltig. Det är inte särskilt jättekul, inte speciellt supersnyggt och förmodligen inget man önskar skicka till den tyska armén i Düsseldorf.

Betyg: 2/5

 

Sebastian - "No one else could"

Man kan inte låta bli att tycka om Sebastians självsäkra uppenbarelse, hans integritet och kaxiga uppsyn på scenen. Artisteriet övervinner faktiskt det faktum att låten inte känns alls lika publikfriande som hans förra festivalbidrag "When the night comes falling".

Betyg: 3/5

 

Sara Varga - "Spring för livet"

Den här Lisa Ekdahl-inspirerade visan har potential att vara riktigt bra, men Sara Vargas osäkra uttryck och spröda röst är inte särskilt klädsamt - låtens sköra budskap till trots.

Betyg: 2/5

 

Eric Saade - "Popular"

Idominbruttornas stora darling, Eric Saade, är tillbaka i schlagern. Årets låt, med den hybrisskvallrande titeln "Popular", är inte lika direkt och trallvänlig som fjolårssuccén "Manboy", men jesus vilka moves grabben ligger inne med.

Den här veckan blir pojkvaskern inte blöt på grund av ett Niagarafall till dusch, utan han dränks istället av lökarna som genereras under armarna. Hett, snyggt och proffsigt, men inte i samma låtkaliber som Manboy.

Betyg: 3,5/5


Bäst:
Eric Saade och The Playtones

Okej: Sebastian och Linda Sundblad

Kass: För en gångs skull ingen alls.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

3 timmar sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.