1 av 10
- Foto: DAN HANSSON / SvD / SCANPIX
2 av 10
- Foto: DAN HANSSON / SvD / SCANPIX
3 av 10
4 av 10
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
5 av 10
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
6 av 10
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
7 av 10
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
8 av 10
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
9 av 10
- Foto: DAN HANSSON / SvD / SCANPIX
10 av 10
- Foto: PATRICK SÖRQUIST / SVD / SCANPIX

Han ska rädda Eric Saade

När Eric Saade äntrar scenen i Melodifestivalen gör han det i en spektakulärt scenshow - där bland annat en så kallad "dödsbur" ingår. Bakom den påkostade koreografin står ett mycket känt ansikte.


Fakta

Namn: Fredrik Bengt Adam "Benke" Rydman

Född: 29 augusti 1974

Bor: Stockholm

Aktuell: Som koreograf till Eric Saades bidrag "Popular" i Melodifestivalen 2011

För tillfället ligger Eric Saade i hårdträning inför den tredje deltävling i Melodifestivalen 2011. När tävlingen tar plats i Cloetta Center i Linköping på lördag så kommer publiken kunna se Eric Saade i en spektakulär och påkostad scenshow, där en med festivaltermer kallad "dödsbur" ingår.

Dödsburen, som är en box bestående av glas, kommer under numrets avslutande del att sprängas - när Eric står i mitten. Enligt flickidolen har han en uppgift att sköta vid detta tillfälle, för att inte riskera att skadas av det krossade glaset, nämligen att blunda och stänga munnen.

Efter fjolårets succé med festivalbidraget "Manboy" - där Eric hade en stor dusch på scenen - var det i år alltså dags att ta fram det tunga artilleriet.

–  Det var tvungen att något dramatiskt hände på scenen även i år. Låten handlar om att jag försöker bli bäst, och ta mig dit på egen hand.

– Jag stängs alltså in i glasboxen, men försöker ta mig ut och visa upp mig för alla. Förhoppningsvis så känner folk en wow-effekt över den dramaturgiska uppbyggnaden av numret, säger han till Nyheter24.
 

Känt ansikte ligger bakom

Bakom det uppseendeväckande framträdandet står koreografen Fredrik "Benke" Rydman - känd från den framgångsrika dansgruppen Bounce.

Tidigare har "Benke", förutom att turnera med Bounce uppskattade dansshower, även koreograferat många musikaler och shownummer, och suttit i juryn till såväl Kanal5:s "So you think you can dance" som SVT:s "Jakten på Julia". Nu är det dock på Eric Saade som fullt fokus ligger.

– Jag ville ha en europeiskt gångbar stil på numret, och framförallt på dansen. Jag sa till "Benke" att vi skulle göra det bästa jävla dansnumret någonsin, som dessutom måste funka internationellt. Att det för tillfället är så jobbigt är alltså bara mitt eget fel, säger Eric till Nyheter24.

Att det nu är påfrestande och jobbigt med numret beror delvis på att allt inte stämde under de repetitioner som har hållits hittills, något som gör Eric smått orolig inför tävlingen.

– Jag sjöng eller dansade knappt under repet, utan försökte fokusera på att hitta mina positioner och alla kameror. Det känns inte helt hundra inför lördag än.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!