"Jag har med en strippstång till Melodifestivalen"

- 18/02/2011, 11:11 -
1 av 5

Claudio Bresciani / SCANPIX

2 av 5

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

3 av 5

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

4 av 5

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

5 av 5

JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX

En av festivalaktuella Sara Lumholdts största intressen är pole dance - en dansutövning som hon nu saknar på Melodifestivalens scen.

Sara Lumholdt, känd från A-teens, äntrar på lördag scenen i Melodifestivalen 2011, vilket för tillfället känns som ett nervöst projekt.

 – Jag är så fruktansvärt hård mot mig själv, och har så höga krav på att det måste gå bra. Jag ska leverera på bästa sätt för att vara nöjd, och annars mår jag inte bra. Det är en ständig tävling mot mig själv, säger hon till Nyheter24.

I jämförelse med vad Sara tidigare har gjort, så är Melodifestivalen ett stort steg.

– Det här tar priset för allt jag har gjort, och det är första gången som jag framför något som solosångerska. Det är nog därför som jag är så himla nervös. Det var sex år sedan jag stod på scenen, och nu ska jag dessutom hålla uppe ett helt nummer själv.
 

Utmanande uttryckssätt

Trots att det var flera år sedan Sara turnerade världen över med A-teens och gruppens Abba-covers, så har hon under åren hittat ett nytt sätt att uttrycka sig - genom så kallad pole dance.

Sara tränar så kallad pole fitness flera gånger per vecka, och är även utbildad och utövande instruktör två till tre gånger per vecka.

När hon nu ska äntra scenen som festivalartist blir det dock inga sådana rörelser, även om hon saknar dansen under festivalperioden.

– Det gör jag absolut, men jag har faktiskt med mig en stolpe hit. Jag vet däremot inte om jag kan få upp den någonstans, utan vi håller på att kolla på det. Det är en konstruktion som kräver att man har stadigt underlag och tak, vilket det inte finns i en hockeyarena, säger Sara till Nyheter24.

Hur tar du med dig pole dance på scenen?

– På scenen kommer stången inte upp, utan jag har med den för träningens skull. Dessutom så är det väldigt nyttigt för självsäkerheten som du vill utstråla på scenen. När man dansar pole dance, så är det en väldigt stark självkänsla som man bär med sig hela tiden, även när du går upp och ska framföra ditt bidrag.