Måndag 19 Apr
Stockholm

Sebastian: "Kreddighet är det löjligaste som finns"

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Sebastian Karlsson är för de flesta känd för sitt deltagande i Idol och Melodifestivalen, men att tävlingarna skulle vara alldeles för folkkära och okreddiga är han skarpt kritisk mot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fakta

Namn: Sebastian Mikael Karlsson

Bidragets titel: No One Else Could

Familj: Mamma, pappa och två systrar.

Ålder: 26 år

Bor: Stockholm

Sebastian Karlsson ställer på lördag upp i Melodifestivalen 2011 med bidraget "No one else could". Årets deltagande blir den andra gången för ex-idolen från Morgongåva, som år 2007 ställde upp i festivalen med finalbidraget "When the night comes falling".

– Det ska bli spännande att se vilka som gillar låten och soundet. Låten är jävligt bra - lite syntig och klubbig. Men konkurrensen är stenhård, och det är förmodligen det tuffaste startfältet i årets tävling, säger han till Nyheter24.

När han nu ställer upp återigen är det dock med en annorlunda framtoning.

– Det är svårt att säga om folk kommer att känna igen mig i det jag gör nu. Produktionen är annorlunda mot mina tidigare plattor, men som artist har jag absolut plockat upp vem jag har varit hela tiden. Däremot så har jag vidareutvecklat flera saker. Man känner nog igen mig, men det låter annorlunda.

Sebastian ställde även upp, och kom tvåa bakom Agnes Carlsson, i Idol 2005. Att han har deltagit i två av Sveriges mest folkkära produktioner är dock inget som rör honom i ryggen.

– Kreddighet är inte värt någonting i min värld. Det är det absolut löjligaste som finns, förklarar han för Nyheter24.
 

Sebastians deltagande i Idol 2006, här med sin bejublade version av "Life on Mars":


Sebastian i Melodifestivalen 2007:

Kommentera
Kopiera länk
Dela